















Hos YesChef kan du få en række forskellige typer sake. Vi har de helt klassiske sake-typer, japansk sake som er lavet på helt særlige måder eller med en tilsat smag. Sake er en japansk risvin, som man kan få i hele Japan, men nu også er meget udbredt i hele verden. Selvom nogle saké kan nydes som var den god vin, så er det også normalt, at man serverer nogle sake-typer varmt. Det er med til at ændre risvinens karakter og skabe en helt ny oplevelse. Vores mange saketyper går til næsten alt slags mad og hvis du aldrig har prøvet sake før, så kommer der til at åbne en ny verden for dig.
Sake laves på ris, som bliver fermenteret og dermed skaber alkohol. De eneste tre ingredienser, der skal til at lave sake, er faktisk blot ris, vand og Kōji-kin. Derfor afhænger sakens kvalitet af risen og vandets kvalitet, samt at du har styr på fermenteringsprocessen med Kōji-kin.
Selvom det måske lyder simpelt, så ligger der et stort håndværk bag, der gør sake produktionen til en af de sværeste i verden. Der findes også mange måder, man kan brygge saken på og ligesom med alt andet i Japan, så betyder de lokale traditioner meget.
Nogle mener faktisk, at sake minder mere om øl i dens produktion, men de fleste refererer dog stadig til sake som en risvin. Men på mange måder minder brygningsmetoden om den måde, hvor vi i Danmark producerer øl.
Man har lavet sake i Japan i over 1000 år og det er derfor med en stor stolthed, at vores producenter brygger deres sake. Vi har nøje udvalgt vores sake-producenter, og som med alle vores andre japanske fødevare, så er vi gået efter at kunne tilbyde det bedste af det bedste til vores kunder.
Du skal behandle og opbevare sake som hvilken som helst anden ædel vin - og når du har åbnet flasken så opbevar den i køleskabet. Bemærk at hver sake har sin helt egen ideelle smagstemperatur ....
Velkommen til sakens fantastiske verden.