Japanske ris er kendt for sin smag og tekstur til blandt andet sushi. Vi har været på jagt efter markedets bedste ris for, at I kan få den store oplevelse med ris, som vi selv har fået i Japan. Om du er på udkig efter de bedste sushiris, ris til bowles eller gerne vil have de allerbedste ris til din risotto, så har vi japanske ris i en kvalitet, du næsten med garanti, aldrig har prøvet før. Så køb dine japanske ris/sushiris hos YesChef.





Ris
Ris er absolut den vigtigste afgrøde i Japan og har været dyrket der i over 2000 år. Ris er også en af de mest brugte bestanddele i det japanske køkken, og stort set alle retter er bygget op omkring ris. Desuden indgår ris i produktionen af alkohol, mel, eddike, miso, ponzu osv. Det skyldes risens store alsidighed og mange egenskaber.

Risens betydning for den japanske befolkning gjorde, at ris en overgang blev brugt som valuta og betaling for diverse ydelser.

Over hele Japan ser man stadig rismarker, hvor der dyrkes forskellige typer af ris, afhængig af, hvilke formål de skal bruges til.

Det mest anvendte er en skål med kogte hvide ris. Disse ris har relativt korte korn og når de bliver kogt, bliver de klæbrige og kan derfor bruges til at dyppe i forskellige saucer med spisepindene. De hvide ris kaldes Hakumai, som bliver poleret for at fjerne den hårde yderskal. Når man ser sådan en skål hvid ris med en æggeblomme og lidt soya, så ser det måske kedeligt ud. Men når man først har prøvet det med ris og soya af en høj kvalitet, så er du ikke i tvivl om, hvor lækkert den meget enkle ret er.
 
Især de hvide rissorter Koshihikari og Akitakomachi er meget berømte for deres kvalitet og fantastiske smag. Dem finder du selvfølgelig også hos YesChef. Koshihikari og Akitakomachi kommer fra områderne Niigata, Toyama og Akita, som er verdensberømte for deres ris.

De brune ris, også kaldet Genmail, er upolerede ris. De har tidligere været regnet for en lavere kvalitet end de hvide ris, men er nu begyndt at blive mere efterspurgt. Dette skyldes, at de stadig har yderskallen, som indeholder mange forskellige mineraler og vitaminer og derfor er mere nærende.

Som nævnt kan man over hele Japan se rismarker. Her plantes risplanterne i oversvømmede marker tidligt på sommeren, hvorefter de modnes gennem vækstperioden frem til høst i efteråret. Dog kan man, i de sydlige egne af Japan, nå 2 vækstperioder, da klimaet er varmere i en længere periode.

Ris bliver også brugt til riskager og forskellige former for søde sager. Her bruger man ekstra klæbrige ris, kaldet Mochigome.
 
Sushi ris
 
Mange har en forkærlighed for sushi og det er ikke uden grund. For det første kan man kombinere mange lækre smage, det er en god måde at få fisk på og så kan det noget visuelt. Men mange har måske oplevet, at kvaliteten ikke helt er den samme, når man laver det derhjemme, som når man er på en sushirestaurant. Oftest skyldes det tre ting. For det første så er risen utrolig vigtig. Smagen og konsistensen på risen er altafgørende, når du skal lave sushi. Derfor er det vigtigt, at man køber sushi ris af god kvalitet, når man skal lave sushi. Dernæst er tilberedningen af dine sushi ris vigtig, når du skal lave hjemmelavet sushi. Det kan være svært at tilberede dem perfekt i en gryde, så derfor anbefaler vi dig, at du bruger en riskoger. Sidst men ikke mindst er riseddiken utroligt vigtig for smagen i dine ris.
Tips
 
Prøv at spise din sushi med denne hvide soja. Denne soya kan også bruges til mange andre japanske retter. Se resten af vores store udvalg her

Sushi bliver bedre med den rigtige tang og den rigtige eddike. Prøv vores Nori tang og denne sushieddike.   

Hvis du ikke vil lave din egen dashi, så har vi markedets bedste. Den fås også i en vegansk version.