Sansho peber har en forfriskende citrusagtig smag og duft, samt en nærmest bedøvende effekt på tungen. Kendt som kona-zanshō på japansk, er det et krydderi der bruges en hel del i det japanske såvel som det koreanske køkken.
De små grønne frøkapsler vokser på den japanske peberplante (Zanthoxylum piperitum), og er en klassisk smagsgiver til bl.a. yakitori. Som peber er det særdeles velegnet til grillet kød, stegt kylling, generelt stegte måltider, hot pot, misosuppe og meget mere!
Planten er særdeles alsidigt, og hver årstid giver den dig en ny (smags)oplevelse og anvendelighed. Fra forår til efterår bruges bladene, knopper og senere blomsterne. Efter afblomstring hvor planten mister bladene – følger de limegrønne umodne bær, afsluttende med de røde modne bær. Hver årstid sin unikke mulighed – en helt igennem mageløs plante, der giver ligeledes mageløse produkter.