Køb Yuzu Kosho hos YesChef og oplev den fantastiske smag i den japanske specialitet.
Yuzu Kosho er en japansk chillipasta med citrus. Chillipastaen kan anvendes som smagsforstærker til meget madlavning, og med dens citrusagtige smag er den ikke kun stærk, men ligeledes aromatisk. Yuzu Kosho produceres af chillipeber, yuzoskal, samt salt, der sammen fermenteres til en pasta. Yuzu Kosho anvendes i Japan traditionelt som condiments: det vil sige som en tilsætning til retter, såfremt man har lyst til, at de skal spices op. Dog kan Yuzu Kosho ligeledes anvendes i sauce, dressinger, marinader med mere, for at spice disse op. Yuzu Kosho kan ligeledes nydes til tatar, bøf, grillet fisk, røget fisk, skaldyr og meget mere.

Hos Yeschef forhandler vi grøn stærk Yuzu Kosho, en stærk rød Yuzu Kosho samt en sød grøn Yuzu Kosho



Om Yuzu Kosho

Ikke alt i det japanske køkken er gamle traditioner. Et eksempel på dette er Yuzu Kosho, som er en japansk yuzu/chili pasta. Dette krydderi stammer fra Kyushu området. Yuzu kosho består af fint hakkede Yuzu skræller, chili-peber og salt. Denne blanding får så lov til at fermentere. Den grønne eller røde farve bestemmes af, hvilken slags chili, der bruges til den enkelte kosho. Til den gule kosho, anvendes skrællen for helt modne Yuzu-frugter, tilsat gul peber.

Selvom kosho har været kendt længe, er det først i løbet af de sidste 50 år, at det for alvor er blevet generelt implementeret i det japanske køkken. Hvor f.eks. miso, soja, dashi, kombu og andre ingredienser har udviklet sig gennem århundreder, så er Yuzu kosho lige så stille kommet frem. Og først for nylig er det blevet tilgængeligt i de forskellige supermarkeder.

En af grundene til, at Yuzu kosho er blevet så populært er den fine sammenhæng mellem den let syrlige smag fra Yuzu-frugten og den lidt skarpe smag fra chilien. Udover Kyushu-regionen, værdsættes de lokale udgaver fra Kôchi og Tokushima også højt. Yuzu kosho bruges ofte i forbindelse med gryderetter, Oden-retter, sashimi, kogt tofu eller Yakitori osv. Kosho er let at bruge og har vist sig nemt at integere i det japanske køkken.

Efterfølgende er det blevet kendt i Vesten, hvor det kan anvendes til f.eks. carpaccio, pizza og lign. desuden rer det lækkert som supplement til forretter. Og som noget helt nyt, kan nu købe chokolade-barer med yuzu kosho. Dette viser blot, hvor mange anvendelsesmuligheder der er, med dette produkt. Et kryddderi med mange muligheder.