Ponzu sauce

Shio ponzu 360ml
Shio ponzu, 360 ml
99,00 kr 79,20 kr (ex. moms)
79,20 kr 99,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Champonzu - ponzu med 5 citrusfrugter, 150 ml
Ponzu med 5 citrusfrugter champonzu, 150 ml
139,00 kr 111,20 kr (ex. moms)
111,20 kr 139,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Champonzu - ponzu med 5 citrusfrugter, 500 ml
Ponzu med 5 citrusfrugter champonzu, 500 ml
279,00 kr 223,20 kr (ex. moms)
223,20 kr 279,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Vegansk Yuzu ponzu 170 ml
Vegansk Yuzu ponzu 170 ml
69,00 kr 55,20 kr (ex. moms)
55,20 kr 69,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Vegansk Konotori yuzu ponzu 360 ml
Yuzu ponzu, vegansk 360 ml
119,00 kr 95,20 kr (ex. moms)
95,20 kr 119,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Yuzu Ponzu fra Kôchi (12,3%) 1L
Yuzu ponzu fra Kôchi, 1 L
239,00 kr 191,20 kr (ex. moms)
191,20 kr 239,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Udsolgt

 

 

Ponzu

Køb ponzu hos YesChef og oplev den bedste ponzu på markedet.

Hvad er ponzu?

Ponzu er en citrusbaseret sauce, som udover citrusfrugter består af mirin, riseddike, katsuobushi flager og kombu, der koges/simres ved medium varme. Efter endt kogning køles væsken ned og sies, hvorefter man tilsætter juice fra de ønskede citrusfrugter. Typisk bruges juice fra citrusfrugterne yuzu, sudachi, daidai, yuko og kabosu. Derudover finder du næsten altid også soya i ponzu.
Ponzuens kvalitet er især defineret ved brugen af forskellige citrusfrugter: Således anvendes der til højkvalitets ponzu den japanske citrusfrugt yuzu, hvorimod der i billigere produktioner anvendes lime eller citron. Med det store antal forskellige citrusfrugter, spredt over hele Japan, er det naturligt, at de bruges i forbindelse med tilberedning af maden. Samtidig gør citrusfrugterne, at ponzuen kan holde sig i længere tid.

Det giver naturligvis en let syrlig smag, når citrus er så vigtig en bestanddel af ponzu, og samtidig får man også en meget frisk duft. Men det er ikke kun citrusfrugterne, der definerer smagen af ponzu. Katsuobushi og kombutang går ind og giver ponzu en utrolig dybde, som er med til at gøre ponzu til en god smagsgiver, hvis du gerne vil tilføje noget umami til dine retter. Kombineret med mirin, riseddike og soya får du en afbalanceret sauce, som er yderst populær i det japanske køkken.

Hvordan bruger man ponzu?

Ponzu bruges ofte som dyppelse, eller til at hælde over en given ret, f.eks. sashimi, men kan også bruges som salatdressing eller til at justere dine saucer.

Ponzu er en genial sauce til marinader, tataki, sashimi, let grillet fisk og kød, eller som dip til diverse grøntsager, eller miks den med god olie for den mest fantastiske salatdressing.

Historien bag ponzu

Ligesom med mange af de andre grundsten i det japanske køkken, så kan det være svært helt præcist at sige, hvornår ponzu stammer fra. Men efter sigende går dens oprindelse hele tilbage til det 17. århundrede. Ordet i sig selv stammer dog ikke fra Japan. ”Pon” stammer nemlig fra det hollandske ord ”Punch” og ”su (eller zu)” stammer fra hollændernes betegnelse for eddike. Det betyder altså helt bogstaveligt en sauce med eddike. Nu er det dog ikke kun eddike, der bidrager med syren, men især citrusfrugterne, som har gjort ponzu til en verdenskendt sauce.