Ponzu

Køb ponzu hos yeschef og oplev den bedste ponzu på markedet.

Ponzu er en citrusbaseret sauce, som udover citrusfrugter består af mirin, riseddike, katsuobushi flager og kombu, der koges/simres ved medium varme. Efter endt kogning køles væsken ned og sies, hvorefter man tilsætter juice fra de ønskede citrus-frugter. Typisk bruges juice fra Yuzu, Sudachi, Daidai, Yuko og Kabosu. Med det store antal forskellige citrus-frugter, spredt over hele Japan, er det naturligt, at de skulle bruges i forbindelse med tilberedning af maden. Samtidig gør citrusen, at ponzuen kan holde sig i længere tid.



Det giver naturligvis en let syrlig smag, når citrus er så vigtig en bestanddel af ponzu, men samtidig får man også en meget frisk duft. Som en ekstra feature, bruges ponzu også til at forbedre smagen i retterne.  Og så indeholder ponzu ikke olie, hvilket gør det brugbart for folk med fokus på helbredet.

Ponzu bruges ofte som dyppelse, eller til at hælde over en given ret, f.eks. sashimi, men kan også bruges som salatdressing.

Som mange andre ingredienser i det japanske køkken, er ponzu også kendt for at have en opkvikkende virkning, grundet indholdet af citronsyre.

Ponzu er en traditionel japansk citrusbaseret sauce, der anvendes i det japanske køkken. Ponzu er en idéel sauce til dig, der elsker det japanske køkken, og nyder at lave retter inspireret heraf. Med dens citrusagtige smag, er Ponzuen en formidabel sauce til anvendelse i det asiatiske køkken. Ponzu produceres typisk af soya, merin, vineddike, bonito flager samt tang. Ponzuens kvalitet er især defineret ved brugen af forskellige citrusfrugter: Således anvendes der til højkvalitets ponzu den japanske citrusfrugt yuzu, hvorimod der i billigere produktioner anvendes den billigere lime eller citron.

Ponzu er en genial sauce til marinader, til tataki, sashimi, let grillet fisk og kød, eller til dip til diverse grøntsager, eller miks den med god olie, for den mest fantastiske salatdressing.