Ponzu

Køb ponzu hos yeschef og oplev den bedste ponzu på markedet.

Ponzu er en citrusbaseret sauce, som udover citrusfrugter består af mirin, riseddike, katsuobushi flager og kombu, der koges/simres ved medium varme. Efter endt kogning køles væsken ned og sies, hvorefter man tilsætter juice fra de ønskede citrus-frugter. Typisk bruges juice fra yuzu, sudachi, daidai, yuko og kabosu. 



Som en ekstra feature, bruges ponzu også til at forbedre smagen i retterne.  Og så indeholder ponzu ikke olie, hvilket gør det brugbart for folk med fokus på helbredet.

Ponzu bruges ofte som dyppelse, eller til at hælde over en given ret, f.eks. sashimi, men kan også bruges som salatdressing.

Som mange andre ingredienser i det japanske køkken, er ponzu også kendt for at have en opkvikkende virkning, grundet indholdet af citronsyre.

Ponzu er en genial sauce til marinader, til tataki, sashimi, let grillet fisk og kød, eller til dip til diverse grøntsager, eller miks den med god olie, for den mest fantastiske salatdressing.