De her madpensler er af allerhøjeste kvalitet. De håndlavede japanske pensler er lavet af højeste kvalitet, og består udelukkende af naturlige materialer. Penslerne er en del af den traditionelle japanske madlavningskunst, og penslerne er lavet efter en traditionel japanske produktionsmetode. Penslerne er bredt anvendt i både de japanske private og professionelle køkkener, og har været at finde i mange årtier.
De håndlavede japanske pensler findes i henholdsvis heste- og gedehår. Naturmaterialerne medfører, at penslerne absorberer marinade, saucer, olier med mere på bedst mulig vis, hvilket forøger brugervenligheden. Penslerne er perfekte til påføring af væsker, herunder marinader, sauce og æg.
Vores pensler stammer fra Tokyo, hvor produktionen i 1914 begyndte under navnet Ouchi Brush Shop. Her fokuserede man på at lave kvalitetspensler ud af det bedste materiale. Forretningen fik dog en turbulent start, da den først blev ødelagt af et stort jordskælv 1918 og i 1945 blev forretningen så igen ødelagt under krigen. Men det stoppede ikke de fantastiske folk i virksomheden, og man startede forfra.
Nu hedder forretningen Kanaya Brush Industry Co., Ltd og har stadig det samme fokus på, at lave de bedste og flotteste pensler.
De håndlavede japanske pensler i hestehår er brune i hårene, og er især anvendelige til saucer, herunder soya sauce, miso, teriyaki med mere.
De håndlavede japanske pensler i gedehår er hvide i hårene, og anvendes især til æg, olie, smeltet smør med mere.
Håndtagene på de japanske pensler er produceret i træ, og er meget æstetiske og traditionelle i deres udtryk og udseende.