Sushi er japanernes nationalret. Sushi er japanske retter af kunstfærdigt udskåret rå fisk eller skaldyr og marinerede ris, og der findes talrige regionale variationer.



Mange tror at sushi stammer fra Japan - men nej, sushi opstod oprindeligt i Kina (det sydøstlige Asien). Her blev rå fisk pakket ind i et lag af fermenterede ris, hvilket gjorde fiske landtidsholdbar. Når fisken skulle spises, blev risene kasseret. Risene blev dengang fermenteret i mælkesyre - og denne oprindelige sushi hedder funazushi, og bliver faktisk stadig praktiseret visse steder i Japan - og skulle angivelig smage som kraftig ost.

Over tiden blev mælkesyren udskiftet med eddike, og i stedet for at smide risene ud, blev de også spist. Det er sådan sushi startede - og er nu blevet populær hele verden over.

Vi har alt hvad du skal bruge til at lave sushi selv hvis du tør ... Start med en god sushi ris, men du skal også bruge sushi eddike, soya, tang, wasabi og ingefær. Det var de fleste af råvarerne, men nu skal man jo ikke gå ned på udstyr, så se her - vi har og tilbehøret - sushimåtter, sushiforme i flere størrelser og udforminger, sushifade og andet til den smukke servering, sushisæt (tallerkner og soyaskåle), spisepinde og spisepindeholdere.