Binchotan - Ren japansk trækul til din grill

Binchotan er en type trækul, der oprindeligt stammer fra Japan. Det er kendt for sin høje kvalitet og bruges primært til madlavning og vandfiltrering. Binchotan trækul er kendt for sine mange fordele, herunder lang brændetid, høj varme og evnen til at absorbere lugt og kemikalier. Det er også et bæredygtigt valg, da det er lavet af ubehandlet træ og ikke udleder skadelige stoffer under forbrænding. Binchotan-trækul kan bruges i en række forskellige madlavningsmetoder, herunder grillning, stegning og røgning, og det giver maden en unik og lækker smag. Uanset om du er en professionel kok eller bare en entusiastisk hjemmekok, er binchotan et must-have produkt til din grill.

Læs mere

Yeschef Tui Binchotan grillkul
Yeschef Tui Binchotan grillkul 1 kg.
100,00 kr 80,00 kr (ex. moms)
80,00 kr 100,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
kirijomaru Binchotan Charcoal Ø: 3.5-4.5 cm L: 10-20 cm laos 1 kg
kirijomaru Binchotan Charcoal Ø: 3.5-4.5 cm L: 10-20 cm laos 1 kg
199,00 kr 159,20 kr (ex. moms)
159,20 kr 199,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Toku Wari Tosa Binchotan Charcoal
Toku Wari Tosa Binchotan Charcoal Ø: 30-60mm L: 150-220mm Kôchi, Japan 1 kg
299,00 kr 239,20 kr (ex. moms)
239,20 kr 299,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Udsolgt
Bin Maru Binchotan Charcoal - japanske grillkul
Bin Maru Binchotan Charcoal Ø: 25-40 mm L: 220-240mm Tosa, Japan 1 kg
299,00 kr 239,20 kr (ex. moms)
239,20 kr 299,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Udsolgt
Ikkyu Tosa Binchotan Charcoal - japansk grill kul
Ikkyu Tosa Binchotan Charcoal Ø: 30-60mm L: 50-150mm Kôchi, Japan 1 kg
299,00 kr 239,20 kr (ex. moms)
239,20 kr 299,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Udsolgt
Bin Dai Maru Binchotan Charcoal
Bin Dai Maru Binchotan Charcoal Ø: 40-60mm L: 220-240mm Tosa, Japan 1 kg
299,00 kr 239,20 kr (ex. moms)
239,20 kr 299,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Udsolgt
grillkul - Japansk grill kul binchotan - Bin Ware Binchotan Charcoal
Bin Ware Binchotan Charcoal Ø: 35-60mm L: 220-240mm Tosa, Japan 1 kg
299,00 kr 239,20 kr (ex. moms)
239,20 kr 299,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Udsolgt
Binchotan - japansk grill kul
Bin Komaru Binchotan Charcoal Ø: 18-25mm, L: 220-240mm Tosa, Japan 1 kg
299,00 kr 239,20 kr (ex. moms)
239,20 kr 299,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Udsolgt
Toku Komaru Tosa Binchotan Charcoal Ø: 18-25mm
Toku Komaru Tosa Binchotan Charcoal Ø: 18-25mm L: 150-220mm Kôchi, Japan 1 kg
299,00 kr 239,20 kr (ex. moms)
239,20 kr 299,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Udsolgt
Toku Maru Tosa Binchotan Charcoal Ø: 25-40mm
Toku Maru Tosa Binchotan Charcoal Ø: 25-40mm L: 150-220mm Kôchi, Japan 1 kg
299,00 kr 239,20 kr (ex. moms)
239,20 kr 299,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Udsolgt

 

Hvordan bruges binchotan?

Binchotan / hvidt trækul bruges primært som trækul til madlavning og grilning. Det er kendt for sine rene og langvarige forbrændingsegenskaber, der gør det ideelt til at opretholde en stabil og høj varme og passer godt til en yakitori / konro grill. For at bruge binchotan skal du først tænde det ved hjælp af en åben flamme eller en gasbrænder. Når trækullet er tændt, skal det brænde i cirka 30 minutter, indtil det er dækket af et lag af hvid aske. På dette tidspunkt er binchotan klar til brug. Du kan nu placere det på din grill eller grillrist og begynde at tilberede dine madvarer. Binchotan er især populært til grilling af kød og grøntsager, da det giver en unik røget smag og holder maden saftig og mørt. Husk altid at bruge binchotan i et godt ventileret område og følge sikkerhedsanvisningerne for korrekt brug.

Hvilke fordele har binchotan?

Binchotan trækul har flere fordele, der gør det til et populært valg blandt køkkenentusiaster. Først og fremmest giver binchotan enestående varmeegenskaber. Det brænder længere og varmere end almindeligt trækul, hvilket gør det ideelt til at grille i konro yakitori grill.

Derudover har binchotan også den fordel, at det er næsten røgfrit. Dette betyder, at det ikke kun giver en renere og mere naturlig smag til maden, men det minimerer også den skadelige røg og lugt, der normalt opstår under madlavning med trækul.

Binchotan kul er også kendt for sin evne til at absorbere og fjerne urenheder og renser skadelige stoffer fra vand og luft. Det kan bruges til at filtrere vand og opretholde en god indendørs luftkvalitet.

Endelig er binchotan trækul også kendt for sin holdbarhed og genanvendelighed. Det kan genbruges flere gange, hvilket gør det til en omkostningseffektiv løsning i det lange løb.

De kan med fordel slukkes i vores flotte japanske Kulspande i støbejern så du kan bruge kullet igen.

Binchotan fra Japan - det ægte kul og ikke briketter

Binchotan trækul er Ege-trækul, som er ekstremt tæt og hårdt. Det adskiller sig fra almindeligt trækul ved den meget lange brændetid, netop på grund af tætheden.

Bin-Chotan kommer dels fra den hvide overflade, som skyldes den hurtige afkøling under produktionen og dels den karakteristiske metalliske indre farve og helt specielle lyd, når 2 stykker kul slås sammen. Så ved man, at det er rigtigt Binchotan-kul.

Binchotan fra Tosa-regionen er relativt nyt. Produktionen her har ”kun” været i gang i godt 100 år. Egetræerne er af typen Ubamegashi og Arakashi og kommer fra skovene på bjergskråninger. De tilhører den japanske stat, som så giver firmaer tilladelse til produktion. Dog under statsligt opsyn, så katastrofal skovrydning undgås. Samtidig foregår der en genplantning af træer hele tiden, for at opretholde, dels skovene og dels holde på jorden på bjergskråningerne. Desuden efterlades en del af stammen og hele roden, for også at skabe genvækst. Dette vil typisk ske i løbet af 30 år.

Der er kun 30 producenter af Binchotan-kul i hele Kôchi-præfekturen og de producerer årligt omkring 720 tons.

Vores leverandør, Morimoto San er 69 år og har produceret Binchotan-kul i 40 år. Han skærer dagligt 10 tons egetræ, hvilket giver 800 kg Binchotan-kul. Totalt set producerer han 7 tons om måneden.

Efterspørgslen på disse kul er stor, grundet den kraftige varme, de opnår og den lange brændetid.

Det tager 20 dage at producerer Binchotan-kul. Først kommer det friske træ i en ovn, kaldet Bai. Her vil det ligge og tørre langsomt over 10 dage ved ekstremt lav forbrænding, hvor iltforsyningen til ovnen minimal og kun lige holder gang i forbrændingen. Herefter ændres tilførslen af ilt, så træet karboniseres. I løbet af de næste dage, vil temperaturen i ovnen nå op på 1300° C. Efter 10 dages karbonisering, åbnes lågen til ovnen og en hurtig forbrænding opstår. Herefter tømmes ovnen.

Nu er Binchotan-kullet næsten rent kulstof. Det føles meget hårdt og tungt, nærmest metallisk.

Der findes forskellige kategorier for Binchotan:

  • BIN - dette er lange stykker
  • Toku - dette er korte stykker
  • Ovenstående 2 kategorier bliver så kombineret med følgende:
  • Maru - runde stykker
  • Wari - halvmåneformede eller firkantede
  • Ikkyu - alle uden præcis form eller længde
  • Ko - små
  • Dai - stor

Vi har så disse kombinationer i programmet:

YBT01 Bin-Wari ø 35-60 mm , Længde 220-240 mm
  • YBT02 Bin-Maru ø 25-40 mm , Længde 220-240 mm
  • YBT03 Bin-Dai-Maru ø 40-60 mm , Længde 220-240 mm
  • YBT04 Bin-Ko-Maru ø 18-25 mm , Længde 220-240 mm
  • YBT05 Toku-Maru ø 25-40 mm , Længde 150-220 mm
  • YBT06 Toku-Ko-Maru ø 18-25 mm , Længde 150-220 mm
  • YBT07 Toku- Wari ø 30-60 mm , Længde 150-220 mm
  • YBT08 Ikkyu ø 30-60 mm , længde 50-150 mm
  •