Flydende Shio Koji er en blanding af fermenteret ris-koji tilsat salt og vand. Denne Shio Koji er ikke varmebehandlet og derfor er enzymerne stadig aktive. Disse enzymer gør, at strukturen i fødevarerne bliver forbedret, hvilket giver et blødt og lækkert slutresultat.

Denne Shio Koji er den eneste i flydende form og kan bruges som marinade til fx fisk eller kød, eller som krydderi til gryderetter og lignende. Ved marinering skal der bruges en mængde svarende til ca. 10% af de råvarer, der skal marineres. Vær sikker på, at alle råvarerne er indsmurt og lad det stå i køleskabet. Typisk skal det stå i minimum 1 time, men jo længere tid, jo bedre.

Den er også med til at fremhæve aminosyrerne i de forskellige retter, og på den måde frembringe mere umami. Desuden er den med til at nedbringe fugttabet under tilberedning, hvilke giver et meget bedre og saftigere resultat.  



Flydende Shio Koji. 
Kylling og skinke.