Riseddike er en råvare, der traditionelt set bruges meget i det japanske køkken. Riseddike anvendes blandt andet til sushiris, ligesom riseddiken også bruges til marinader, dressinger, desserter samt meget andet. Riseddike produceres af ris, der først laves til sake, for herefter at blive fermenteret således en eddike opnås. Herefter modnes riseddiken i 8 måneder, hvor den kontinuerligt bliver skiftet fra en tank til en anden. På denne måde er udarbejdelsen af riseddike en længerevarende proces.

Da det er en stor del af det japanske køkken, så vil du finde en masse japanske opskrifter, hvor man skal bruge riseddike. Af samme grund findes der også mange forskellige typer riseddike. Der findes riseddike, som lavet med få ingredienser og der findes riseddike, der har fået tilsat smag. Om du har brug for den ene eller anden slags kommer an på, hvad du skal bruge riseddiken til. Derudover kan der være stor forskel på riseddike. Vores riseddiker indeholder en stor mængde ris, og er dermed af meget høj kvalitet.

Hos Yeschef finder du de fineste riseddiker af højeste kvalitet. Vi har specielt udvalgt leverandøren Lio Jozo, der igennem flere årtier har beskæftiget sig med at producere netop riseddike i verdensklasse. Lio Jozo kan karakteriseres som en såkaldt traditionel japansk craftsman – et traditionelt håndværk, der har fundet sted i flere årtier, og som går op i at producere produkter af allerbedste kvalitet. Lio Jozo har eksisteret siden 1893, og besluttede i 1964, at de ville producere Sake fra ris uden pesticider. Således har producenten siden 1964 produceret riseddike uden pesticider. Foruden dette, er Lio Jozo den eneste eddike producent i Japan, der foretager hele processen selv: Lio Jozo både dyrker risene selv, brygger saken der fermenteres, ligesom de også brygger riseddiken selv.

Lio Jozo er således en unik Japans producent af riseddike – En producent hvis produkter oser af overdådig kvalitet, hvilket virkelig kan smages. Lio Jozo anvender 200 gram ris til produktionen af én liter riseddike, hvilket er fem gange mere end den industrielle standard. I Lio Jozos Fujisu Premium Riseddike anvendes mere end 320 gram ris til én liter riseddike. Dette er med til at sætte en streg under produkternes kvalitet, der oser af umami og runde smage.