Verdens bedste riseddike

Fuji rice vinegar condiment, special for sushi 360ml
Iio Jyozo, Fuji Sushi Eddike 360 ml
129,00 kr 103,20 kr (ex. moms)
103,20 kr 129,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Fujitsu premium riseddike 360 ml
Fujitsu premium riseddike 360 ml
199,00 kr 159,20 kr (ex. moms)
159,20 kr 199,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Iio Jyozo, Superior fujisu junmai ris eddike
Iio Jyozo, Superior fujisu junmai ris eddike, 1,8 L
405,00 kr 324,00 kr (ex. moms)
324,00 kr 405,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Genmai sort riseddike 500 ml
Genmai sort riseddike 500 ml
305,00 kr 244,00 kr (ex. moms)
244,00 kr 305,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Fujitsu Premium riseddike 1,8L
Iio Jyozo, Fujitsu premium riseddike 1,8 L
675,00 kr 540,00 kr (ex. moms)
540,00 kr 675,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Superior fujisu junmai ris eddike 900 ml
Superior fujisu junmai ris eddike 900ml
229,00 kr 183,20 kr (ex. moms)
183,20 kr 229,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Udsolgt
Premium ris eddike 360 ml
Iio Jyozo, Temaki sushi 10 års premium riseddike 360 ml
239,00 kr 191,20 kr (ex. moms)
191,20 kr 239,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Udsolgt

Iio Jozo er således en unik Japans producent af riseddike – En producent hvis produkter oser af overdådig kvalitet, hvilket virkelig kan smages. Iio Jozo anvender 200 gram ris til produktionen af én liter riseddike, hvilket er fem gange mere end den industrielle standard. I Iio Jozo Fujisu Premium Riseddike anvendes mere end 320 gram ris til én liter riseddike.
Dette er med til at sætte en streg under produkternes kvalitet, der oser af umami og runde smage.


Iio Jozo, er verdensberømt for deres Fujisu riseddike, og firmaet har nu produceret eddiker i mere end 125 år
Producentens helt egne ord:
Den bedste eddike, er den som smager fantastisk. Mad er den vigtigste faktor i menneskers liv, så vi ønsker at levere den bedste eddike – en eddike der er både velsmagende og sikker.
Med dette som et kerneformål, producerer vi selv pesticidfri ris - som er vores råmateriale. Af denne ris brygges Sumoto-moromi sake i vores eget bryggeri, og det er med denne Sumoto-moromi sake vi laver vores eddike. Dette er en proces, vi har brugt med succes siden virksomhedens grundlæggelse tilbage i 1893.
At lave Sumoto-moromi sake af ris, og derefter forvandle det til eddike - er den traditionelle metode i Japan. Det er dog MEGET sjældent at finde en eddikeproducent i dag, der stadig følger denne metode.
Overraskende nok har mindre end en tredjedel ud af cirka 400 eddikeproducenter i Japan deres egne produktionsfaciliteter. De producenter uden egne faciliteter anskaffer eddike med høj surhed, hvorefter de fortynder den med vand og sælger den. Blandt dem der har egne produktionsfaciliteter, er det meget få, der har eget sake bryggeri til at lave Sumoto-moromi. Vi mener dog, at ingen andre eddikeproducenter producerer deres egne ris med samme fokus som os.
Engagement skaber kvalitet
I dag er det som sagt yderst sjældent at finde en eddikeproducent, der laver deres egen sake - i eget bryggeri.
Vi laver eddike efter den "gammeldags statiske gæringsmetode". Vi mener, at selvom det tager væsentligt længer tid, og kræver en ekstra indsats – er det, det hele værd.
Vi forvandler Sumoto-moromi til eddike ved hjælp af den "statiske gæringsmetode". Med denne metode venter vi på, at eddikesyrebakterierne naturligt fermenterer på overfladen af ​​tanken. Alene denne gæringsproces tager omkring 100 dage, men vi kan begrænse tabet af aminosyre, og derved lave en mildere og blødere eddike.
Mange andre producenter anvender en anden metode kaldet "fuld fermenteringsmetode". På denne måde tager gæringsprocessen kun otte timer eller højst et par dage. De fremskynder gæringsprocessen ved at pumpe luft ind i tanken.
Fujisu er lavet med en generøs mængde velsmagende pesticidfri ris – mellem 200-320 gram ris . Den langstrakte ”statiske gæringsproces” gør, at den er både syrlig og mild - har nemlig den bløde aroma af ris og er rig på smag.
En videnskabelig analyse viser, at Fujisu sammenlignet med andre har et lavt indhold af eddikesyre. Eddikesyre er en organisk syre med en kraftig syrlig smag og skarp lugt. I en almindelig riseddike udgør eddikesyre typisk 99%, medens det i Fujisu kun er 86%. Fujisu indeholder derimod en masse milde syrer - såsom mælkesyre, ravsyre og æblesyre. Har heller ikke en skarp aroma, men har bevaret den syrlige smag. Denne vedvarende gode smag kan med STOR fordel nydes i Sushiris.
Frugteddike  
Iio Jozo producerer også eddike af en række andre ingredienser end ris. Frugteddike, såsom sød lilla kartoffel eddike som er lavet efter samme koncept som Fujisu. Igen starter processen med at omhyggeligt at udvælge de bedste råvarer. Vi bruger derfor udelukkende indenlandske beniimo (røde kartofler) produceret uden brug af pesticider til vores lilla sød kartoffel eddike.
Processen med at fremstille frugteddike ligner den for riseddike. Vi laver moromi sake af råvarerne og omdanner det til eddike, igen ved hjælp af den ”statiske gæringsmetode”. Processen med at fremstille moromi varierer alt efter de anvendte råmaterialer. Næsten hele processen udføres i hånden af ​​vores egne bryggere.
Eddike lavet af hele frugter og grøntsager har ikke kun smag og aroma af råvarerne, men er også rig på naturlige ingredienser. Vi bruger ikke blot den højeste kvalitet af råvarer, men vi bruger dem også i overflod. Dette er hele firmaets ånd, der bliver ikke gået på kompromis med kvaliteten.
Vores produkter bliver aldrig masseproduceret. Vi holder fast i produktionen af ​​den bedste eddike gennem udvælgelse af de bedste råvarer, og nøje følge vores egen, omstændelige proces. Iio Jozo er et lille bryggeri, men vi er enormt stolte af det, vi producerer.
Vi håber, du vil nyde smagen af ​​Fujisu, produceret nidkært af såvel bønderne, bryggerne og personalet på Iio Jozo.