Tang

Tang er hyldet som superfood in Japan - og har længe været en uundværlig del af japansk kost og andre østasiatiske kulturer som Kina, Korea og Taiwan. Japanere spiser tang for både dets ernæringsmæssige egenskaber men bestemt også for dets kulinariske værdier.

Tang er vegansk, da det nok bedst kan beskrives som en kategori af havgrøntsager. Der er ingen animalske biprodukter involveret i produktionen af tang.
Tang lyder lige umiddelbart som et enkelt produkt - men der er det nødvendigvis ikke. For der er flere forskellige typer, og ikke mindst kvaliteter. 
Så ligesom med meget andet, så er det vigtigt at finde den bedste kvalitet. Hos YesChef finder du mange forskellige typer tang, som bruges forskelligt i madlavningen. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilken type tang du bruger, når du for eksempel skal lave sushi, ramen eller andre retter hvor tang indgår.

Nori tang

Nori tang er en type tørret tang, der er almindeligt brugt i det japanske køkken. Nori er typisk tilgængelig i tynde plader, der er skåret eller revet i mindre stykker. De mindre stykker bruges derefter til at vikle rundt om en portion ris, eller bruges som pynt, samt i forskellige sushityper som onigiri, håndrullet sushi eller maki ruller. Nori tang er den de fleste kender, fra når man får eller selv laver sushi. Det skyldes dens konsistens og dens delikate smag. Man kan både få nori tang i en almindelig eller i en grillet udgave, som giver en dejlig smag. Nori tang fås i mange kvaliteter og vi har gået efter at finde noget af det absolut bedste nori tang i verden.

Wakame tang

Wakame bliver også kaldt havsalat. Udover at wakame tang tilfører din salat eller suppe en unik smag og tekstur, så tilfører det også mange nærrigsstoffer og fibre, og ikke ret mange kalorier. Du udbløder det tørrede wakame i koldt vand og derefter er det klar til brug. Du kan både nyde wakame tang varmt eller koldt.

Kombu tang 

Kombu tang er en traditionel fødevare i Østasien og især i Japan, hvor Kombu tang især bruges til supper og fonder. 
Kombu tangen bruges særligt som en smagsforstærker, der kan bruges som drys over salat eller andet, for at tilføje ekstra smag og knas. Kombu tang har massere af bid, og er derfor netop delikat som et sprødt element i dine retter.
Men måske vigtigst af alt, så er kombu tang en afgørende ingrediens, når man skal lave dashi eller ramen. Kvaliteten på kombu tang svinger meget, så vi har sørget for, at du altid kan købe noget af markedets bedste kmobu tang, når du handler hos Yeschef.