Hvad er wakame tang?

Wakame er en type havalge, spiselig tang - en havgrøntsag, og er i daglig tale kendt som havsalat. Havbønder i Japan har dyrket wakame i mere en tusinde år - faktisk siden Nara-perioden som er år 710-794 AD.  



Ud over at wakame tilfører en helt unik smag og tekstur til din salat eller suppe - bidrager den med mange vitaminer og mineraler, og kun meget få kalorier.

Wakeme er desuden vegansk og meget nærende - og siges at blive forbundet med forskellige sundhedsmæssige fordele som lavere kolesteroltal, nedsætte blodtryk, øge vægttab og reducerer blodsukker.  

Hvad kan jeg bruge wakame til?
1) Salat - rå og udblødt, skåret i tynde strimler, krydret med soja, mirin, sesamolie og riseddike, giver en sprød og lækker tangsalat.

Bemærk at wakame udvider sig 6-10 gange fra sin tørret størrelse, så udblød kun en smule af gange.

2) Suppe - du kan tilføje strimler i din miso suppe, eller ramen.

3) Sunomono - teksturen passer helt perfekt til denne let syltede salat, samme med sprød og kølig agurk (let syltet i riseddike), og sesam frø.