

Wasabi
Wasabi er en af verdens dyreste råvarer og det er ikke mange, der har smagt den ægte smag af wasabi. Ofte er den wasabi, man kender fra fx sushi, lavet af peberrod, som er noget mere velkendt på vores breddegrader. Peberroden bliver farvet grøn, så den ligner wasabi. Wasabi og peberrod kan godt minde om hinanden, men styrken og smagen i wasabi er mere subtil og delikat. Så når man laver wasabiprodukter, er det vigtigt, at man prøver at ramme den delikate smag. Vi har et stort udvalg af Wasabi produkter, så du kan opleve den unikke smag af wasabi.
Hvad er wasabi?
Det er ikke uden grund, at mange bruger peberrod som erstatning for wasabi. De er nemlig i samme botaniske familie, som også tæller sennepsblomster og radiser. Wasabi er ekstremt sjældent og det meste af den wasabi, vi spiser herhjemme, er peberrod der er farvet grønt. Grunden til, at det er så sjældent, er fordi Wasabiroden er svær at dyrke. Den er for det første meget sart og for det andet skal den være delvist sænket i rindende vand.. Man finder også vildtgroende wasabi i stenede flodsenge.
Hvor kommer wasabi fra?
Det meste af den wasabi, man kan købe, kommer fra Japan. Her har man en stolt tradition for at dyrke det og bruge det i madlavningen. Det er også der, man efter vores mening finder det bedste. Man er dog også begyndt at dyrke wasabi nogle steder i Nordamerika og på Tasmanien. Det skyldes uden tvivl de store økonomiske gevinster, der kan være ved at dyrke og sælge wasabi. De seneste år har man set wasabi blive solgt til helt op imod 1.700 kroner pr. kilo!
Hvordan bruger man wasabi?
Hvis man er så heldig at få fat i frisk wasabi, så serverer man det bedst friskrevet. Traditionelt gør man det på et rivejern, der i stedet for de normale skarpe blade er lavet af hajskind Sådan et finder du her. Hajskindet gør, at wasabien bliver revet helt fint og skånsomt. Dernæst serverer man den fintrevet med det samme. For allerede efter 15 minutter mister den smag pga. iltning. Man serverer den traditionelt med sushi, hvor man har wasabien mellem risen og fisken. Den kan også serveres i en mayonnaise, hvor den friske wasabi giver en fantastisk smag.
Hvis du ikke kan få fat i frisk wasabi eller måske ikke vil bruge pengene på det, så findes der flere gode alternativer. Du kan for eksempel bruge vores wasabiolie til at pifte din mayonnaise op eller nænsomt tilføje et par dråber på din fisk eller skaldyr. Eller hvad med at lave en wasabifløde, hvor der bliver tilføjet et par dråber wasabiolie til fløden. Eller en skilt kærnemælkssauce med wasabiolie.
Den grønne wasabipasta kan ligeledes bruges til mayo, til din sushi eller hvis du gerne vil spice din dressing op.