Hvad er Udon nudler?
Udon nudler er sædvanligvis tykke og lavet af blød hvedemel. Hver japanske præfektur har sine egne producenter af udon, som de mest brugte nudler i Japan, 
Håndværkere er utrolig stolte af deres håndværk, og lokalbefolkningen er stolt over at vise dem til besøgende, når de kan.

Udon har været på mode siden firserne og kommer i flere forskellige smage - for eksempel yuzu, sesam, grøn soja, grøn te, kirsebærblomst og edamame.
 
Hvad er Soba nudler?
Soba er traditionel japansk pasta - lavet med boghvede, og har kultstatus i Japan. De er derfor mørke i farven, og minder i størrelsen om det vi her i vesten kender som tynd spaghetti. 
De spises normalt kolde om sommeren og varme om vinteren.
Hvad er Somen nudler?
Sômen nudler er meget tynde og meget fine nudler der traditionelt kommet fra det vestlige Japan, hvor de har været produceret siden det ottende århundrede.
De har kommer hovedsageligt fra Kansai, Nagasaki (Shimabara), øen Shodoshima, da disse regioner er kendt for deres hvededyrkning.

Fremstilling er kompleks, og de bedste er udelukkende lavet manuelt. Jo finere/tyndere de er - jo mere eksklusivt.

Tilberedning er meget hurtig, sjældent mere end et til to minutter i kogende vand. Skyl derefter med isvand, for straks at stoppe tilberedningen.

Sômen spises primært kolde om sommeren - hvor de dyppes i den meget simple men utrolig smagfulde tsuyu sauce. Men nydes til gengæld ofte varme om vinteren. 
Tsuyu sauce består af: soja, japanske porre, revet ingefær, wasabi, samt noget dashi bouillon med katsuobushi, samt mirin.