Misosuppe er en meget delikat spise, som er brugt i hele Japan. Det vigtigste for at lave en god misosuppe er selvfølgelig en kvalitets miso. Miso gør suppen mere cremet og giver den en helt særlig smag. Derfor kan du med fordel prøve vores forskellige varianter og se hvilken en, der passer dig bedst. Fyld er ikke nødvendig, men kan være fx tofu og tang som i vores opskrift.
Ingredienser (til 4 personer)
- 300 ml dashi – fx vores dashi eller hvis du vil holde suppen vegansk så vores prøv vores veganske dashi . Du kan også bruge hønse- og grøntsagsfond.
- 3 spisesker miso, fx vores land miso eller den lidt mere salte hvide miso med salt fra Okinawa
- 40 gram vilde Hidaka kombu
- ½ blok tofu
Sådan gør du:
- Kog dashi eller anden fond op i en gryde
- Skru ned for temperaturen og tilføj miso og pisk det i
- Skær tofu ud i firkanter på ca. 2 cm og skær tangen som du ønsker
- Tilføj fyldet til suppen
- Sluk for gryden lige inden den når kogepunktet
Kommentarer (0)