



Hvad er nori tang?
Nori tang er en type tørret tang, der er almindeligt brugt i det japanske køkken. Nori er typisk tilgængelig i tynde plader, der er skåret eller revet i mindre stykker. De mindre stykker bruges derefter til at vikle rundt om en portion ris, eller bruges som pynt, samt i forskellige sushityper som onigiri, håndrullet sushi eller maki ruller.
Har nori tang sunde egenskaber?
Nori tang har mange forskellige egenskaber, som er gode for din sundhed. Nori tang indeholder en masse vitaminer og mineraler som calcium, jern, vitamin B12 og omega-3 fedtsyrer. Derfor kan du sagtens spise nori tang, for at få dens sundhedsmæssige egenskaber.
Bliver nori tang produceret i flere forskellige lande?
Ja, man producerer nori tang i mange lande, og derved også i mange forskellige kvaliteter. I Japan finder man nogle at de allerbedste producenter af netop nori tang, dette har nok sin begrundelse i, at man her startede produktionen af nori tang i ca. år 1600. Korea laver også masser af tang i en god kvalitet, men vi synes, at det bedste kommer fra Japan.
Det mest kendte og mest brugte nori tang her i Europa, er en billig nori tang fra Kina, hvor kvaliteten, efter vores mening, ikke er den samme, som i det nori tang der er produceret i Japan.
Hos YesChef har vi valgt udelukkende at have nori tang fra Japan - så vi er sikkre på den bedste kvalitet, og vi er ekstremt stolte af vores producent – Sanpuku Nori.
Skal jeg gøre noget med tangen, inden jeg skal bruge den?
Hvis man rister den forsigtigt over grillkul, får man meget mere smag frem i tangen. Har du ikke lige en grill stående, kan du opvarme din ovn til 160 grader, åbne ovndøren, og derefter holder tangen inde i oven enten med hånden eller med en pincet, og derved få tangen ristet lidt. Noget af vores nori tang er i forvejen grillet, så den er klar til brug i for eksempel din sushi.