Japansk ris er kendt for sin smag og dets tekstur til blandt andet sushi. Sorterne Koshihikari og Akitakomachi er meget berømte fra Niigata, Toyama og Akita. Det her er ris, som du aldrig har prøvet det før. Køb sushiris hos Yeschef.
Prøv at spis din sushi med denne hvide soja. Denne soya kan også bruges til mange andre japanske retter. Se resten af vores store udvalg her

Sushi bliver bedre med den rigtige tang og den rigtige eddike. Prøv vores Nordi tang og denne sushieddike.   

Hvis du ikke vil lave din egen dashi, så har vi markedets bedste. Den fås også i en vegansk version.



Ris
Som man nok kan fornemme, så er ris den vigtigste afgrøde i Japan og har været dyrket der i over 2000 år. Ris er også  en af de absolut mest brugte bestanddele i det japanske køkken, og stort set alle retter er bygget op omkring ris. Desuden indgår ris og i produktionen af alkohol, mel, eddike, miso, ponzu osv.

Risens betydning for den japanske befolkning gjorde, at ris en overgang blev brugt som valuta og betaling for diverse ydelser.

Over hele Japan ser man stadig rismarker, hvor der dyrkes forskellige typer af ris, afhængig af, hvilke formål, de skal bruges til.

Det mest anvendte er en skål med kogte hvide ris. Disse ris har relativt korte korn og når de bliver kogt, bliver de klæbrige og kan derfor bruges til at dyppe i forskellige dyppelser med spisepindene. De hvide ris kaldes Hakumai, bliver poleret for at fjerne den hårde yderskal.

De brune ris, også kaldet Genmail, er upolerede ris. De har tidligere været regnet for en lavere kvalitet end de hvide ris, men er nu begyndt at blive mere efterspurgt. Dette skyldes, at de stadig har yderskallen, som indeholder mange forskellige mineraler og vitaminer og er derfor mere nærende.

Som nævnt kan man over hele Japan se rismarker. Her plantes risplanterne i oversvømmede marker tidligt på sommeren, hvorefter de modnes gennem vækt-perioden frem til høst i efteråret. Dog kan man, i de sydlige egne af Japan nå 2 vækst-perioder, da klimaet er varmere i en længere periode.

Ris bliver også brugt til riskager og forskellige former for søde sager. Her bruger man ekstra klæbrige ris, kaldet Mochigome.