Ris

Niigata Koshihikari japanske ris 2 kg
Made in Japan
Niigata Koshihikari japanske ris 2 kg
179,00 kr 143,20 kr (ex. moms)
143,20 kr 179,00 kr (inkl. moms)
199,00 kr 159,20 kr
Føj til dine favoritter
-10%
Risske
Made in Japan
Risske
39,00 kr 31,20 kr (ex. moms)
31,20 kr 39,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Risnet – small
Risnet – small
89,00 kr 71,20 kr (ex. moms)
71,20 kr 89,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Skylleskål til ris sort
Made in Japan
Sort skylleskål til ris
79,00 kr 63,20 kr (ex. moms)
63,20 kr 79,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Yumepirika ris fra Hokkaido, 2 kg - japanske kvalitetsris
Made in Japan
Yumepirika ris fra Hokkaido, 2 kg
199,00 kr 159,20 kr (ex. moms)
159,20 kr 199,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Akitakomachi ris (sushi ris mm.), fra Akita, 5 kg
Made in Japan
Akitakomachi ris (sushi ris mm.), fra Akita, 2 kg
149,00 kr 119,20 kr (ex. moms)
119,20 kr 149,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Risnet - large
Risnet - large
89,00 kr 71,20 kr (ex. moms)
71,20 kr 89,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Puffed ris Kome Pon 500g
Made in Japan
Puffed ris (Kome Pon), 500 g
200,00 kr 160,00 kr (ex. moms)
160,00 kr 200,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Koshihikari ris fra Toyama, 2 kg - fantastiske japanske ris
Made in Japan
Koshihikari ris fra Toyama, 2 kg
299,00 kr 239,20 kr (ex. moms)
239,20 kr 299,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
risskål - ki serien lille japansk skål
Made in Japan
Japansk skål, risskål – Ki Ø12 cm
69,00 kr 55,20 kr (ex. moms)
55,20 kr 69,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Niigata Koshihikari japanske ris 10 kg
Made in Japan
Niigata Koshihikari japanske ris 10 kg
889,00 kr 711,20 kr (ex. moms)
711,20 kr 889,00 kr (inkl. moms)
979,00 kr 783,20 kr
Føj til dine favoritter
-9%
sort japansk ris skål - ø12
Made in Japan
Japansk skål, risskål - sort Ø12 cm
69,00 kr 55,20 kr (ex. moms)
55,20 kr 69,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Risske sort 24cm
Made in Japan
Risske sort 24cm
39,00 kr 31,20 kr (ex. moms)
31,20 kr 39,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Risskål i matsort Ø11 cm
Risskål i matsort Ø11 cm
59,00 kr 47,20 kr (ex. moms)
47,20 kr 59,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Akitakomachi ris 2 kg japanske kvalitetsris
Made in Japan
Akitakomachi ris, 2 kg japanske kvalitetsris
195,00 kr 156,00 kr (ex. moms)
156,00 kr 195,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Træfad til skylning af sushiris 60cm
Prisvenligt Hangiri træfad til sushiris Ø72 cm.
2.500,00 kr 2.000,00 kr (ex. moms)
2.000,00 kr 2.500,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Hangiri - exclusivt træfad til sushiris 48cm
Made in Japan
Hangiri - exclusivt træfad til sushiris 36cm
799,00 kr 639,20 kr (ex. moms)
639,20 kr 799,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Nikomaru sort ris - Master 5 stjerner 1,8 kg
Made in Japan
Japanske Nikomaru ris - Master 5 stjerner 1,8 kg
409,00 kr 327,20 kr (ex. moms)
327,20 kr 409,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Domburi skål
Made in Japan
Domburi skål. Ø13,1 cm
99,00 kr 79,20 kr (ex. moms)
79,20 kr 99,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Træfad til skylning af sushiris 60cm
Prisvenligt Hangiri træfad til sushiris, Ø60 cm.
2.000,00 kr 1.600,00 kr (ex. moms)
1.600,00 kr 2.000,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Hangiri - exclusivt træfad til sushiris 48cm
Made in Japan
Hangiri - exclusivt træfad til sushiris 27cm
699,00 kr 559,20 kr (ex. moms)
559,20 kr 699,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Hangiri - exclusivt træfad til sushiris 48cm
Made in Japan
Hangiri - exclusivt træfad til sushiris 48cm
1.999,00 kr 1.599,20 kr (ex. moms)
1.599,20 kr 1.999,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Ohitsu - træfad til opbevaring af kogte ris
Made in Japan
Ohitsu fad til opbevaring af tilberedt ris, cypress træ - str. mini
999,00 kr 799,20 kr (ex. moms)
799,20 kr 999,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Ohitsu - træfad til opbevaring af kogte ris
Made in Japan
Ohitsu fad til opbevaring af tilberedt ris, cypress træ - str. S
1.499,00 kr 1.199,20 kr (ex. moms)
1.199,20 kr 1.499,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Ohitsu - træfad til opbevaring af kogte ris
Made in Japan
Ohitsu fad til opbevaring af tilberedt ris, cypress træ - str. XS
1.299,00 kr 1.039,20 kr (ex. moms)
1.039,20 kr 1.299,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Traditionel risskål, Genbu mønster
Made in Japan
Traditionel risskål - Genbu mønster. Ø 11,5 cm
139,00 kr 111,20 kr (ex. moms)
111,20 kr 139,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Ohitsu fad til opbevaring af tilberedt ris, cypress træ - str. L
Made in Japan
Ohitsu fad til opbevaring af tilberedt ris, cypress træ - str. L
2.399,00 kr 1.919,20 kr (ex. moms)
1.919,20 kr 2.399,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Ohitsu - træfad til opbevaring af kogte ris
Made in Japan
Ohitsu fad til opbevaring af tilberedt ris, cypress træ - str. M
1.699,00 kr 1.359,20 kr (ex. moms)
1.359,20 kr 1.699,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
skylleskål til ris i plast
Made in Japan
Skylleskål til ris
79,00 kr 63,20 kr (ex. moms)
63,20 kr 79,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Udsolgt
Koshihikari Ris fra Toyama, 5 kg
Made in Japan
Koshihikari ris fra Toyama, 5 kg
489,00 kr 391,20 kr (ex. moms)
391,20 kr 489,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Udsolgt
Ichihomare Ris 5 kg
Made in Japan
Ichihomare ris (sushi ris mm.), fra Fukui 5 kg
581,00 kr 464,80 kr (ex. moms)
464,80 kr 581,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Udsolgt
Sasanishiki ris fra Miyagi 5 kg
Made in Japan
Sasanishiki ris (sushi ris), fra Miyagi, 5 kg
539,00 kr 431,20 kr (ex. moms)
431,20 kr 539,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Udsolgt
Akitakomachi ris (sushi ris mm.), fra Akita, 5 kg
Made in Japan
Akitakomachi ris (sushi ris mm.), fra Akita, 5 kg
469,00 kr 375,20 kr (ex. moms)
375,20 kr 469,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Udsolgt
Koshihikari ris premium traditionel fra Niigata, naturligt dyrket 5 kg
Made in Japan
Sushiris - Koshihikari premium ris fra Niigata 5 kg
549,00 kr 439,20 kr (ex. moms)
439,20 kr 549,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Udsolgt
Yumegokochi Dream Feeling ris - Master 5 stars 1,8 kg
Made in Japan
Yumegokochi Dream Feeling ris - Master 5 stars 1,8 kg
445,00 kr 356,00 kr (ex. moms)
356,00 kr 445,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Udsolgt
Nikomaru ris - fem stjerners kvalitet, 2 kg
Made in Japan
Nikomaru ris - fem stjerners kvalitet, 2 kg
459,00 kr 367,20 kr (ex. moms)
367,20 kr 459,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Udsolgt
Milky Queen ris – Master 5 stars 1,8 kg
Made in Japan
Milky Queen ris – Master 5 stars 1,8 kg
409,00 kr 327,20 kr (ex. moms)
327,20 kr 409,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Udsolgt
Hangiri - exclusivt træfad til sushiris 48cm
Made in Japan
Hangiri - exclusivt træfad til sushiris 60cm
2.499,00 kr 1.999,20 kr (ex. moms)
1.999,20 kr 2.499,00 kr (inkl. moms)
Føj til dine favoritter
Udsolgt

Japanske ris

Japanske ris er kendt for sin smag og tekstur til blandt andet sushi. Vi har været på jagt efter markedets bedste ris for, at I kan få den store oplevelse med ris, som vi selv har fået i Japan. Om du er på udkig efter de bedste sushiris, ris til bowles eller gerne vil have de allerbedste ris til din risotto, så har vi japanske ris i en kvalitet, du næsten med garanti, aldrig har prøvet før. Så køb dine japanske ris/sushiris hos YesChef.

Hvad betyder ris for japanerne?

Ris er absolut den vigtigste afgrøde i Japan og har været dyrket der i over 2000 år. Ris er også en af de mest brugte bestanddele i det japanske køkken, og stort set alle retter er bygget op omkring ris. Desuden indgår ris i produktionen af alkohol, mel, eddike, miso, ponzu osv. Det skyldes risens store alsidighed og mange egenskaber.
Risens betydning for den japanske befolkning gjorde, at ris en overgang blev brugt som valuta og betaling for diverse ydelser.

Over hele Japan ser man stadig rismarker, hvor der dyrkes forskellige typer af ris, afhængig af, hvilke formål de skal bruges til.

Hvad er de mest anvendte ris?

Det mest anvendte er en skål med kogte hvide ris. Disse ris har relativt korte korn og når de bliver kogt, bliver de klæbrige og kan derfor bruges til at dyppe i forskellige saucer med spisepindene. De hvide ris kaldes Hakumai, som bliver poleret for at fjerne den hårde yderskal. Når man ser sådan en skål hvid ris med en æggeblomme og lidt soya, så ser det måske kedeligt ud. Men når man først har prøvet det med ris og soya af en høj kvalitet, så er du ikke i tvivl om, hvor lækkert den meget enkle ret er.
 
Især de hvide rissorter Koshihikari og Akitakomachi er meget berømte for deres kvalitet og fantastiske smag. Dem finder du selvfølgelig også hos YesChef. Koshihikari og Akitakomachi kommer fra områderne Niigata, Toyama og Akita, som er verdensberømte for deres ris.

De brune ris, også kaldet Genmail, er upolerede ris. De har tidligere været regnet for en lavere kvalitet end de hvide ris, men er nu begyndt at blive mere efterspurgt. Dette skyldes, at de stadig har yderskallen, som indeholder mange forskellige mineraler og vitaminer og derfor er mere nærende.

Som nævnt kan man over hele Japan se rismarker. Her plantes risplanterne i oversvømmede marker tidligt på sommeren, hvorefter de modnes gennem vækstperioden frem til høst i efteråret. Dog kan man, i de sydlige egne af Japan, nå 2 vækstperioder, da klimaet er varmere i en længere periode.

Ris bliver også brugt til riskager og forskellige former for søde sager. Her bruger man ekstra klæbrige ris, kaldet Mochigome.
 

Sushi ris

Mange har en forkærlighed for sushi og det er ikke uden grund. For det første kan man kombinere mange lækre smage, det er en god måde at få fisk på og så kan det noget visuelt. Men mange har måske oplevet, at kvaliteten ikke helt er den samme, når man laver det derhjemme, som når man er på en sushirestaurant. Oftest skyldes det tre ting. For det første så er risen utrolig vigtig. Smagen og konsistensen på risen er altafgørende, når du skal lave sushi. Derfor er det vigtigt, at man køber sushi ris af god kvalitet, når man skal lave sushi. Dernæst er tilberedningen af dine sushi ris vigtig, når du skal lave hjemmelavet sushi. Det kan være svært at tilberede dem perfekt i en gryde, så derfor anbefaler vi dig, at du bruger en riskoger. Sidst men ikke mindst er riseddiken utroligt vigtig for smagen i dine ris.

Tips

Prøv at spise din sushi med denne hvide soja. Denne soya kan også bruges til mange andre japanske retter. Se resten af vores store udvalg her

Sushi bliver bedre med den rigtige tang og den rigtige eddike. Prøv vores Nori tang og denne sushieddike.   

Hvis du ikke vil lave din egen dashi, så har vi markedets bedste. Den fås også i en vegansk version.