Japansk mayonnaise er fremstillet af en stor mængde æggeblommer, hvilket giver en helt speciel cremet tekstur og mere æggesmag end man kender det fra traditionel mayonnaise. Vi forhandler mayonnaise af mærkerne Kenko og Kewpie, som er to af de allerbedste producenter på markedet.



 

I Japan er den japanske mayonnaise nærmest uundværlig i madlavningen. Du finder den i stort set alle hjem og restauranter i Japan og det er ikke uden grund. Dens fantastiske smag og konsistens gør sig nemlig godt i en række asiatiske retter.
 
Grunden til, at japansk mayonnaise er noget helt særligt, er især tre ting: Den høje mængde æggeblommer, riseddike og vegetabilsk olie. Æggeblommerne giver den dejlige smag, olien er med til at give den konsistens og riseddiken giver den en dejlig syre.
I modsætning til mange almindelige mayonnaiser, som er lavet på hele æg, så indeholder de japanske mayoer fra Kewpie og Kenko kun æggeblomme.
 
Japansk mayonnaise smager ikke som normal mayonnaise. Den har lidt mere syre og en dejlig smag fra æggeblommerne, som gør den yderst populær. Mange skifter deres normale mayonnaise ud med den japanske mayonnaise, når de først har prøvet den.
Japansk mayo gør sig især godt til små japanske retter, sandwich og salater, hvor man gerne vil have den cremede fornemmelse. Mange sushirestauranter verden over bruger den også til at pynte deres sushi af med. Det kan vi også anbefale dig at gøre, og give din sushi lidt ekstra. Du kan også ændre den lidt og tilføje sriracha, så får du den lækreste chilimayo. Du kan sågar blande den med vores sesamolier og få den lækreste sesammayo, som vil gøre sig godt i bao, friske forårsruller eller på din sushi.
Kewpie mayonnaise blev skabt i 1925 af Toichiro Nakashima. Nakashima skilte sig ud, da han brugte dobbelt så mange æggeblommer som importeret mayonnaise i den tid. Det gjorde, at hans mayonnaise blev mere cremet og smagfuld og det er det, vi nyder godt af i dag.
 
Kenko blev skabt i 1958 og blev ligeledes skabt i håbet om at skabe den bedst mulige mayonnaise. De lod sig inspirere af Kewpie og lavede ligeledes en mayonnaise med en stor mængde æggeblommer og med en dejlig syre. Derfor er de to japanske mayonnaiser også markedets allerbedste.