Hvad er forskellen mellem mørk og lys soya/soja?

Hvad er forskellen mellem mørk og lys soya/soja?

18 Mar, 2021Rene Møller

Vi får ofte spørgsmålet: Hvad er forskellen mellem lys og mørk soja/soya?
Svaret er som udgangspunkt simpelt.

Den hvide soja er lavet med langt større andel hvede end den klassiske mørke, der har en større andel sojabønner.

Så skulle man måske tro, at den lyse soja er dårligere, men sådan er det langt fra! Faktisk så vil mange opleve, at den lyse soja smager bedre og man får lyst til mere.

Det skyldes, at vores smagsløg (og det gælder for stort set hele vesten) er vant til smagen af hvede.

De fleste af os elsker hvedebrød og det er denne fornemmelse man får på tungen, når man smager den lyse soja. I Japan og resten af Asien, spiser man slet ikke så meget hvede som os, og derfor vil de ikke nødvendigvis ikke have den samme oplevelse.

Er den lyse soja så bedre? Nej ikke nødvendigvis. Det kommer an på hvilken ret, man skal lave og hvad man vil tilføje smagsmæssigt. Mørk soja smager også fantastisk og har ofte en smagsprofil, der giver umami til retten. Det er en fantastisk måde at give både kulør og salt til en ret.

Vi har et stort udvalg af soja/soya, så du kan prøve dig frem og opleve den fantastiske ingrediens.
Vi har hvid soya hvid soja , soya der har lagret i 3 år, røget soja , soja der har et lavere salt indhold og mange flere. Alt sammen af højeste kvalitet.

Velkommen ind i sojaens fantastiske verden!

More articles

Miso is
25 Nov, 2020
Hvad er miso?
14 Mar, 2022

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar