Hvad er furikake? 

En beretning om oprindelse af furikake - er at den blev udviklet af en farmeceut ved navn Suekichi Yoshimaru i starten af de 20. århundrede (Taisho-perioden 1912-1926). For at afhjælpe en udbredt calciummangel - blandende han malede fiskeben med ristede sesamfrø, valmuefrø og tang. Malende det hele til et pulver - som han kalde Gohan no Tomo (oversat vil det være noget i retning af - "en god ven til ris"), og dette anses generelt for at være forløberen for nutidens furikake.



Hvorfor er furikake egentligt godt? 

Udover det giver en knasende tekstur til hvad end du bruger det til - så er furikake prop fyldt med fylde/smag og salte noter - umami.

Hvad er furikake så lavet af?

De grundlæggende ingredienser er typisk ristede sesamfrø, tang, salt og sukker
Indholdet varierer fra region til region - men kan også indeholde alt fra bonitoflager, til chiliflager, misopulver, ume og shitake. vi har mange forskellige og spændende kombinationer.  

Hvad kan jeg bruge furikake til?

Du kan bruge det til at krydre en skål med hvide ris eller onigiri (riskugle).
Kan også bruges som pynt til velsmagende grød, dampet eller stegt fisk og ristede grøntsager.
Som topping - drys det evt. over avocado i tern, på spejlæg, røræg eller omeletter.