Hvilke retter kan man lave med sesamfrø?

Hvilke retter kan man lave med sesamfrø?

27 Oct, 2023Rene Møller

Der er utallige retter, du kan lave med sesamfrø! Sesamfrø kan tilføje en fantastisk nøddeagtig smag og sprødhed til dine måltider. Her er nogle ideer til at komme i gang:

1. Sesambagte kyllingelår: Marinér kyllingelår i en blanding af sesamolie, sojasauce og sesamfrø. Bag dem i ovnen, indtil de er gyldne og sprøde. Server med en frisk salat.

2. Sesamstegt laks: Pensl laksefileter med sesamolie og drys med ristede sesamfrø. Steg dem på panden, indtil de er møre og gyldne. Server med dampede grøntsager og sojasauce.

3. Sesamnudelsalat: Kog nudler efter anvisningerne på pakken. Skyl dem med koldt vand og bland dem med sesamolie, sojasauce, hakkede grøntsager og ristede sesamfrø. Server som en let frokost eller som en side til din hovedret.

4. Sesamrøræg: Pisk æg sammen med sesamolie og ristede sesamfrø. Steg æggemassen på panden, indtil dener fast og gylden. Server med ristet brød eller som fyld i en sandwich.

5. Sesam-teriyaki kødboller: Bland hakket kød med sesamfrø, ingefær, hvidløg og sojasauce. Form små kødboller og steg dem på panden. Server med teriyaki-sauce og ris.

6. Sushi ruller med sesamfrø: Lav dine egne sushi ruller og drys dem med sesamfrø for ekstra smag og tekstur. Fyld sushi-rullerne med dine foretrukne ingredienser som fisk, grøntsager og avocado, og rul dem stramt sammen. Skær dem i skiver og server med sojasauce og ingefær.

Uanset hvilken ret du vælger at lave, vil sesamfrø tilføje en lækker smag og knasende tekstur. Så kom i gang med at eksperimentere og opdag alle de lækre måder, du kan bruge sesamfrø i dine måltider.

More articles

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar