Opskrift på laks teriyaki
Jeg har I mange år været fascineret af det asiatiske køkken. For mig er der så mange unikke elementer og smage i fx det japanske køkken, at det er fedt at lege med.
Mange elsker BBQ og det gør jeg også selv. Den klassiske BBQ består ofte af en base af tomat, sukker og eddike. Det kan være utroligt lækkert, men jeg synes flere skal prøve nogle af de asiatiske udgaver.
Her har I min opskrift på den klassiske terriyaki. Den er utrolig nem at lave og vigtigst af alt, så smager det fantastisk. Opskriften her er lavet til laks, men den gør sig også godt til fx kylling. God fornøjelse.
TERIYAKI
- 100 gr. god soja fx YesChefs hvide soya.
- 100 gr. Mirin fx YesChefs Mikawa mirin
- 100 gr. sukker
- 1 stk. chili
- 1 stk. citrongræs
- 1 stk. ingefær (3 cm)
- 1 stk. galangarod (3 cm)
- 2 fedhvidløg
- Maizena
- Bæredygtig laks
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienserne koges op og jævnes med maizena. Teriyakisauce skal være godt tyk og kold, før man marinerer sin laks i den
- Laks: Start med at klargøre laksen. Når laksen er klargjort, skæres laksen i passende stykker og sættes på grillspyd
- Marinér nu laksen i teriyakisaucen i min. 2 timer
- Grill laksen og giv den lidt dejlig grillsmag
- Server sammen med fx en sommersalat
Jeg elsker at grille laksen på YesChefs yakitori/konro grill. Den kan blive ekstremt varm, og røgen giver en utrolig dejlig smag. Hvis du vil have de bedste kul, så kig på YesChefs kokosgrillkul, og evt. de fantastiske binchotan kul.
Kommentarer (0)