Ingredienser:

 

  • 200g oksekød, der ikke har for meget bindevæv eller fedt, er mørt og helst i et stykke, da det skal skæres helt tyndt. 
  • Tørrede risnudler
  • Bønnespirer 
  • ½ løg, fint skåret, til servering (evt. i koldt vand på køl indtil det skal bruges da det fjerner den skarpe smag)
  • Finskåret forårsløg 
  • Krydderurter så som koriander, mynte eller thai basilikumblade
  • Fintskåret rød chili 
  • Lime skiver
  • Fiskesauce 

 

Pho Suppe:

  • 1 stor løg, ikke-skrællet (Skal “grilles”)
  • 8 cm stykke ingefær, ikke-skrællet (Skal “grilles”)
  • 2,5 kg oksekød-ben (f.eks. ribben eller oksehale, man kan også blande så længe der er noget med ben/knogler)
  • 4-stjernet anis
  • 5 nelliker
  • 1 kanelstang
  • 1 spsk sukker
  • Fiskesauce efter smag (brug mere fiskesauce i stedet for salt) 
  • Havsalt efter smag

 

 

Fremgangsmåde:

 

TRIN 1

  • Grill løg og ingefær over en åben flamme i 10-15 minutter, eller indtil det er sort, eller steg dem alternativt i en varm ovn på grill.
  • Løg og ingefær ligges på et skærebræt og skrab det meste af de sorte lag af.
  • Skyl løg og ingefær let og skær groft. Afsæt til senere.

 

TRIN 2

  • Placer oksekødbenene i en stor gryde. Hæld vand i så det dækker.
  • Kog op og lad det koge i et øjeblik.
  • Fjern derefter benene fra vandet (der er en smule skum på overfladen).
  • Placer det i OCOO’en sammen med den skrælede løg, ingefær, stjerneanis, nelliker og kanelstang.
  • Tilsæt vand (skal dække benene).
  • Sæt OCOO’en på “nutritious soup” I 3 timer. (Smag til med fiskesauce og salt når det er færdigt)

 

TRIN 3

  • Skær 200g kød i meget tynde skiver (kan evt. fryses i ca.20 min. Så det er lettere)

 

TRIN 4

  • Blødgør de tørrede risnudler i vand / stuetemperatur i mindst 30 minutter.

 

TRIN 5

  • Fjern oksekødbenene fra suppen.
  • Hæld suppen i en mindre gryde (den skal holdes varm).
  • Hvis du kan pille kød fra oksekødbenene, kan du bruge dette. Tilsæt sukker, fiskesauce og salt og 
  • smag til (suppen skal være lidt mere til den saltet side, fordi nudlerne og andre ingredienser er usaltede).

 

TRIN 6

  • Til servering skal du koge nudlerne og bønnespirer i kogende vand (jeg kan godt lide at gøre dette i individuelle portioner) og læg dem i serveringsskåle.
  • Tilsæt skiver af rå løg, forårsløg og noget af det oksekød fra suppen, (hvis du bruger dette).
  • Placere tynde skiver af det rå oksekød. Varm suppen op, så den koger, inden den hældes over det rå oksekød (den SKAL tilberedes i den varme suppe).
  • Toppes med krydderurter, chili, lime skiver og evt mere fiskesauce.

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar