Ingredienser:

 

  • 200g oksekød, der ikke har for meget bindevæv eller fedt, er mørt og helst i et stykke, da det skal skæres helt tyndt. 
  • Tørrede risnudler
  • Bønnespirer 
  • ½ løg, fint skåret, til servering (evt. i koldt vand på køl indtil det skal bruges da det fjerner den skarpe smag)
  • Finskåret forårsløg 
  • Krydderurter så som koriander, mynte eller thai basilikumblade
  • Fintskåret rød chili 
  • Lime skiver
  • Fiskesauce 

 

Pho Suppe:

  • 1 stor løg, ikke-skrællet (Skal “grilles”)
  • 8 cm stykke ingefær, ikke-skrællet (Skal “grilles”)
  • 2,5 kg oksekød-ben (f.eks. ribben eller oksehale, man kan også blande så længe der er noget med ben/knogler)
  • 4-stjernet anis
  • 5 nelliker
  • 1 kanelstang
  • 1 spsk sukker
  • Fiskesauce efter smag (brug mere fiskesauce i stedet for salt) 
  • Havsalt efter smag

 

 

Fremgangsmåde:

 

TRIN 1

  • Grill løg og ingefær over en åben flamme i 10-15 minutter, eller indtil det er sort, eller steg dem alternativt i en varm ovn på grill.
  • Løg og ingefær ligges på et skærebræt og skrab det meste af de sorte lag af.
  • Skyl løg og ingefær let og skær groft. Afsæt til senere.

 

TRIN 2

  • Placer oksekødbenene i en stor gryde. Hæld vand i så det dækker.
  • Kog op og lad det koge i et øjeblik.
  • Fjern derefter benene fra vandet (der er en smule skum på overfladen).
  • Placer det i OCOO’en sammen med den skrælede løg, ingefær, stjerneanis, nelliker og kanelstang.
  • Tilsæt vand (skal dække benene).
  • Sæt OCOO’en på “nutritious soup” I 3 timer. (Smag til med fiskesauce og salt når det er færdigt)

 

TRIN 3

  • Skær 200g kød i meget tynde skiver (kan evt. fryses i ca.20 min. Så det er lettere)

 

TRIN 4

  • Blødgør de tørrede risnudler i vand / stuetemperatur i mindst 30 minutter.

 

TRIN 5

  • Fjern oksekødbenene fra suppen.
  • Hæld suppen i en mindre gryde (den skal holdes varm).
  • Hvis du kan pille kød fra oksekødbenene, kan du bruge dette. Tilsæt sukker, fiskesauce og salt og 
  • smag til (suppen skal være lidt mere til den saltet side, fordi nudlerne og andre ingredienser er usaltede).

 

TRIN 6

  • Til servering skal du koge nudlerne og bønnespirer i kogende vand (jeg kan godt lide at gøre dette i individuelle portioner) og læg dem i serveringsskåle.
  • Tilsæt skiver af rå løg, forårsløg og noget af det oksekød fra suppen, (hvis du bruger dette).
  • Placere tynde skiver af det rå oksekød. Varm suppen op, så den koger, inden den hældes over det rå oksekød (den SKAL tilberedes i den varme suppe).
  • Toppes med krydderurter, chili, lime skiver og evt mere fiskesauce.

Kommentarer

21 kommentarer

frelFXGRLtV

frelFXGRLtV

DaHZrXbgSVEsq

OGBErcIfNivmXu

OGBErcIfNivmXu

bTOrgUzRZca

fezGVHwyWxkuiBRo

fezGVHwyWxkuiBRo

tBXyAJlLoYxuw

VAHBjqme

VAHBjqme

ahzSPpEAgR

tpGEqzTuCxPg

tpGEqzTuCxPg

spCcyilDfrGUx

zrLynFGitjEMapU

zrLynFGitjEMapU

SnAoLwPqHeVsdQ

AihWrbeyXVvpwHmZ

AihWrbeyXVvpwHmZ

MOiLBJUe

INHFSMRuVkhwE

INHFSMRuVkhwE

jNredHwSL

sDEBfdLnNXi

sDEBfdLnNXi

etSvIKrMcx

XacFNsrOhCWDlR

XacFNsrOhCWDlR

tfgSNECAZVTjpI

ebRvLsigZIzOFa

ebRvLsigZIzOFa

TGDRxKdXaBoS

UBVIrkCazmTwFgYG

UBVIrkCazmTwFgYG

ljxBnEJvgeb

YmIVkhAdvzoqatj

YmIVkhAdvzoqatj

PCEOiUHroFcRWY

DuRiZXqI

DuRiZXqI

jqCpdFtxegWJ

CGbKiJrIkqzcRAF

CGbKiJrIkqzcRAF

yXJSZMTUN

exnfSqQsRBPKJi

exnfSqQsRBPKJi

RTplnrjOu

ertvTMONd

ertvTMONd

SHVdRePTX

IdmLCFGtwnrVlu

IdmLCFGtwnrVlu

VYRWqbKtvAJhnyM

CVQxpnrNLX

CVQxpnrNLX

spkGiXISuFgmh

UphYsjgyOMSxec

UphYsjgyOMSxec

TUZgDvPAom

iKuIlWSMRjD

iKuIlWSMRjD

IPCVRmvMhgXfrtW

Skriv en kommentar