Yakitori opskrift – japanske kyllingespyd med hjemmelavet tare-sauce

Yakitori opskrift – japanske kyllingespyd med hjemmelavet tare-sauce

14 Jul, 2025Rene Møller

Leder du efter en autentisk yakitori opskrift med smag af Japan? Så er du landet det rigtige sted.

Hvad er Yakitori?

Yakitori er saftige japanske kyllingespyd, der grilles og pensles med en sød og salt tare-sauce, som giver en uimodståelig glaseret overflade. Retten er populær i alt fra japanske izakaya-barer til moderne street food – og med de rigtige ingredienser kan du nemt lave yakitori derhjemme.

Yaki (焼): Betyder "at stege" eller "at grille" på japansk

Tori (鳥): Betyder "fugl" på japansk, men ofte bruges til at referere specielt til kyllin

Her får du en klassisk opskrift på japanske kyllingespyd – og vi guider dig til, hvilke kvalitetsingredienser fra Yeschef.dk du skal bruge for at få den ægte smag frem.

Yakitori opskrift til 2 - 3 personer

Ingredienser (2-3 personer)

Til spyddene:

  • 400 g kyllinge lårfilet (uden skind og ben)
  • 2-3 forårsløg (valgfrit)

Til tare-sauce:

  • 1 dl soyasauce
  • 1 dl mirin
  • 0,75 dl sake
  • 2 spsk sukker
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk friskrevet ingefær

Sådan laver du yakitori:

1. Lav din tare-sauce eller Yakitori sauce Kom soya sauce, mirin, sake og sukker i en lille gryde sammen med hvidløg og ingefær. Bring det hele i kog under omrøring. Skru ned for varmen og lad saucen simre i 10-15 minutter, indtil den er let reduceret og blank. Si evt. hvidløg og ingefær fra. Gem ca. ⅓ af saucen til servering og brug resten til at pensle spyddene under tilberedning. Du kan også bruge nogle af vores japanske barbecue saucer til marinade.

2. Forbered kyllingespyddene: Skær kyllingen i mundrette stykker. Kom 3-4 stykker kød på hvert spyd – gerne med stykker af forårsløg imellem for ekstra smag og tekstur

3.Grill eller steg spyddene: Varm en grill, grillpande eller almindelig pande godt op. Steg eller grill spyddene ved middelhøj varme. Vend dem jævnligt og pensl med tare-saucen flere gange undervejs, så de bliver flot karamelliserede.

Du kan selvfølgelig også brug vores japanske originale Yakitori grille, som vi får direkte fra Japan.

Se vores store udvalg af Yakitori grille - Tryk her

4. Servér dine yakitori: Anret dine japanske kyllingespyd på et fad og dryp lidt af den resterende tare-sauce over. Servér dem som de er – eller sammen med dampende ris, edamamebønner eller syltede grøntsager

Hvis du ønsker at lave en marinade til kyllingestykker som du vil grille får du vores egen favorit.

Riv lidt ingefær i en skål og tilsæt soyasauce og lidt limesaft. Rør brun farin i og pres et fed hvidløg i skålen. Rør det hele sammen og tilsæt dine kyllingestykker.

Du kan selvfølgelig også bruge din Yakitori grill til at lave stegte grøntsager

🛒 TIP: Du finder alle de autentiske japanske ingredienser hos Yeschef.dk til at lave japanske mad – fra original soya og mirin til kvalitets sake.

Uanset om du vil forkæle familien, imponere gæster eller bare tage din hverdag med en tur til Japan, er yakitori en opskrift, der altid hitter.

More articles

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar