Risted blomkål med sesam sauce

Risted blomkål med sesam sauce

06 Oct, 2023Rene Møller

Ingredienser:

1 Stort blomkålshoved (helt)
1,25 dl Sesam olie
1 tsk. Hvidløgspulver
tsk.  Løgpulver
1 tsk. Paprika
1 tsk. Tørret persille 
Sauce:
1 dl Sesam olie
1 dl Sesam pasta
2 spsk. Dijon sennep
1 tsk. Yuzu juice *
Salt og peber til smag

 

Fremgangsmåde:

  1. Start din ovn på 200 grader, og læg bagepapir i en stor springform eller på en bageplade.
  2. Skyl/rens dit blomkål og fjern alle blad og noget af stokken, stil det derefter på bagepapiret.
  3. Rør sesamolie, hvidløgspuler, løgpulver, paprika og tørret persille sammen i en skål - hvorefter det gnides ind i dit blomkål.
  4. Dæk dit blomkål til med folie, bag det i ovnen i 30 minutter
  5. Tag derefter folien af og lad dit blomkål bage videre i 15.20 minutter til det får en gylden brun farve. 
  6. Medens dit blomkål bager færdig blander du alle ingredienserne til saucen i en skål - smag til med salt og peber, her kan du også justere med mere sennep eller yuzu saft - det er helt op til dig.
    Så er saucen klar til at serverer sammen med dit færdigbagte blomkål  ...

Velbekomme .... 

 

*  Du kan også bruge lime, eller citron saft hvis du ikke har yuzu saft. 

More articles

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar