Takamura – Nok verdens bedste knivmager.

Takamura Knive / KnifeDen traditionsprægede japanske knivmager, der foretager hele produktionen inhouse.
Vi er stolte af, at vi hos Yeschef nu kan løfte sløret for et samarbejde, der har været længe undervejs. I søgen efter at tilbyde vores kunder de bedste knive, stødte vi på den japanske familieejede virksomhed Takamura. Yeschef er stolte og beærede over at være blevet udvalgt som eksklusiv eneforhandler af Takamuras knive i Danmark.
Yeschef har besøgt fabrikken i byen Echizen i Fukiu-provinsen i Japan, og vi er meget imponerede over de håndslebne knives kvalitet og håndværket bag. Byen Echizen i Fukio-provinsen hvor Takamura ligger, er den provins hvor man i gamle dage producerede Samurai sværd, grundet kvaliteten på det vand, der findes i området. Byen er derfor i dag kendt som hjemsted for de bedste knivproducenter. Takamura producerer først knivene når de bestilles, og holder derfor intet lager.
Virksomheden Takamura ejes i dag af tre brødre, der har overtaget driften fra deres far, som har oplært sønnerne om håndværket og knivene på samme måde som han blev af sin far, og som tidligere generationer gjorde. Takamura vægter kvalitet og tradition højt, og går ikke på kompromis med knivenes kvalitet eller skarphed. Takamura producerer knivene med afsæt i en 700 års gammel tradition, der dog stadig udvikles for at være i stand til at kunne tilbyde den bedste kvalitet. Takamura bliver i dag anset som den førende producent af knive produceret af powdered steel i Japan, hvilket udgør et af de bedste materialevalg i forbindelse med produktionen af knive så skarpe, så selv de bedste kokke og køkkenchefer bliver imponeret.
Takamura er en traditionel japansk knivproducent, der som få andre knivproducerende virksomheder har bibeholdt hele produktionen af knivene fra start til slut inden for virksomhedens vægge. For at sikre, at kvaliteten af knivene lever op til Takamuras egne høje kvalitetskrav, produceres alle knive i hånden. For at sikre knives skarphed, slibes de alle i hånden. Med en kniv fra Takamura får du således et unikt produkt, der oser af kvalitet og håndværk, hvilket både ses og mærkes ved brug. Med deres store fokus på materialevalg og håndværk, har Takamura opnået anerkendelse blandt top kokke og køkkenchefer i hele verden. Som noget helt særligt anvendes Takamuras knive blandt eliten af køkkenchefer, herunder top 50 restauranter rundt omkring i verden, og heriblandt kan stjernekokke som René Redzepi (Noma) og Gordon Ramsay nævnes.
Takamura var en af de første knivproducenter til at anvende High Speed Powdered Stål (HSPS, der også er kendt under navner R2). Denne form for højkvalitetsstål udgør et produkt, der er enormt holdbart. Dette medfører, at Takamuras knive, der produceres i High Speed Powdered stål, holder sig skarpe utroligt længe sammenlignet med andre knive. Materialevalget betyder ligeledes, at knivene kan produceres så tynde som muligt, idet materialet muliggør, at kniven kan smedes tyndt. Det er dog ikke kun materialevalget, der gør, at knivene er af høj kvalitet. Takamuras måde at bearbejde materialet og behandle det på betyder, at knivene får en enorm skarphed.
Takamuras knive er grundet materialevalg, behandling og respekt for håndværk helt unikke og enormt skarpe. Grundet knivenes enorme skarphed anbefaler Takamura, at udelukkende professionelle eller madglade personer, der ved hvad de har med at gøre, anvender knivene.
Vi har hos Yeschef valgt at føre tre af Takamuras knivserier, som vi anser som de bedste på markedet. Serierne udgør følgende.
Uchigumo: kommer i størrelser fra 150 cm. til 270 cm. Håndtaget er produceret i Resin-Treated Compressed Superior Wood.
Uchigumo: kommer i størrelser fra 150 cm. til 270 cm. Håndtaget er produceret i Resin-Treated Superior Compressed Wood.
Super Gold HSPS: kommer i størrelser fra 150 cm. til 210 cm. Håndtaget er i Resin-Treated Compressed Wood.
Hvis du har nogle spørgsmål vedrørende knivene fra Takamura, er du mere end velkommen til at kontakte Yeschef, hvor vi vil stå til rådighed for at besvare dine spørgsmål.