Takoyaki er en lille salt dejkugle, der i form minder om vores æbleskive. Det er hyppigt brugt i hele Japan, hvor man ofte ser det som street food eller på barer, hvor man serverer snacks, som i Japan hedder Izakaya. De smager helt fantastisk!

Denne opskrift er med blæksprutte, men du kan fylde din takoyaki med alt fra jomfruhummer, rejer, bacon, ost, ærter eller lige hvad ud har lyst til. Takoyaki er lidt mindre end æbleskiver og derfor har vi også den helt rigtige pande samt en takoyaki vender. Så er du klar til at lave de mest fantastiske takoyaki.  

 

Ingredienser

Takoyaki dej:

120 gram mel

2 teske bagepulver

½ teske salt

2 store æg

2 teske soya, fx vores fantastiske lyse soya

360 ml dashi, fx vores unikke dashi

 

Fyld:

5 gram bonitoflager, fx vores katsuobushi flager

2 forårsløg

2 spiseske syltet ingefær

130 gram tilberedt blæksprutte, kan købes ved din lokale fiskehandler

2 spisesker solsikkeolie

17 gram tempuraflager, kan ofte købes ved asiatiske købmænd (Ellers så lav en tempuradej, varm olie op, dyb spisepinde i dejen og dryp det ned i den varme olie. Tag dem op når de er gyldne og sprøde)

 

Topping:

Tonkatsu sauce, fx vores 3 år gamle tonkatsu

Japansk mayonnaise, fx vores japanske mayo

Bonitoflager, fx vores katsuobushi flager

Anori Tang

 

Sådan gør du:

  • Du starter med fyldet: Knus bonito så det bliver en fin pulver
  • Hak forårsløg og ingefær fint
  • Skær blæksprutten i 1.5 cm store stykker
  • Nu til dejen: Bland mel, bagepulver og salt sammen i en stor skål
  • Tilføj æg, soya og dashi og bland det
  • Hæld det op i et målebæger, så det er nemmere at tilføje i panden
  • Varm panden op og tilføj rigeligt olie
  • Hæld dejen i hullerne i panden. Det er okay, hvis det ryger lidt ud af kanten på hullerne. Det sker alligevel når du tilføjer fyldet
  • Tilføj 1-3 stykker blæksprutte i hvert hul og tilføj dit bonito pulver
  • Drys med tempuraflagerne, forårsløg og ingefær
  • Efter ca 3 minutter vender du kuglerne
  • Når alle er vendt, så skal du vente 4 minutter. Når du fornemmer de har sat sig, så vendt dem løbende, så hele kuglen får varme
  • Når de er færdige, lægges de på et fad og topping tilføjes

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Kommentarer modereres