Spicy duck med bok choy

I flere af de asiatiske køkkener er and ekstremt populært. Den her ret kræver tid, fx vil jeg anbefale at andelårene skal ligge i marinade i minimum 24 timer og helst i 48 timer. Men jeg lover jer, at det bliver ventetiden værd. Det her er and på en helt ny måde, som kan spises året rundt.

Marinade:
2 hele hvidløg, flækket på tværs
8 hele stjerneanis
4 kanelstænger
4 hele røde chilier, flækket en gang på langs
5 cm frisk ingefær, skåret i skiver
2 dl hvidvinseddike
2 dl soja (fx YesChefs usaltede soya eller deres hvide soya.
½ dl ristet sesamolie (fx YesChef luksus udgave af gylden sesamolie)
2 spsk. tomatpure
2 økologiske appelsiner, skal og saft af
2 økologiske citroner, skal og saft af
200 g honning
4 store andelår
Ca. 4 bok choy pr. pers.

1. Tilføj ingredienserne til marinaden og kog op.
2. Lad marinaden køle ned.
3. Læg andelårene i marinaden, og lad dem marinere i køleskabet i 1-2 døgn.
4. Tag en støbejernsgryde tilføj andelårene.
5. Sæt gryden i ovnen ved 160 grader med låget på i 3 timer, indtil kødet er helt glaseret og mahognifarvet.
6. Skyl bok choy-kålene
7. Hæld en dl vand i en sauterpande uden salt, og bring i kog.
8. Læg bok choy på, og dæk med bagepapir, og lad det koge i ca. 3 min.
9. Hæld vandet fra, og server andelårene med den letdampede kål og evt. dampede ris til.

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Kommentarer modereres