Marineret svinebryst

 

Jeg elsker det asiatiske køkken. Der er så meget velsmag og umami, og alle bør gå i krig med det.

I Japan er man, ligesom vi er i Danmark, utroligt gode til at lave retter med svinekød. Svinebryst er en af mine favoritudskæringer, og denne ret er både ekstrem smagfuld, samtidig med den er nem at lave.

 

Opskrift til 8 personer

 

Ingredienser

1½-2 kg svinebryst uden ben, brusk og svær – Bestil den et par dage før ved din lokale slagter.

Marinade:

 

  • 1 røde chili
  • 1 citrongræs
  • 1 syltet ingefær
  • 1 stjerne anis
  • 1 limeblad 
  • 2½ dl sojasauce – Fx denne fantastiske hvide soya fra YesChef
  • 2½ dl honning
  • 1¼ dl sesamolie – Prøv fx denne sesamolie fra YesChef. Den bedste på markedet.
  • 1¼ dl risvinseddike fx denne utrolige riseddike fra YesChef
  • 250 g glasnudler

    Pynt:
    Frisk koriander

 

Tid
 Ca. 3 timer og evt. tid til afkøling

 

Sådan gør du

  • Rids fedtsiden på svinebrystet i ruder. 
  • Chili og citrongræs skæres i mindre stykker.
  • Kom alle ingredienser til lagen i en gryde og kog den.
  • Læg kødet i et ovnfast fad eller en foliebakke og hæld lagen over.
  • Dæk fadet med stanniol. Stil fadet i en kold ovn, tænd på 180 grader og lad det stå i ca. 2½ time. 
  • Køl evt. kød med lage ned, stil det i køleskab til næste dag og fjern det størknede fedt eller skum fedtet af, mens lagen er varm. 
  • Skær kødet i firkanter på 2-3 x 4-5 cm.
  • Læg det i halvdelen af lagen og stil det i ovnen ved 200 grader til det er gennemvarmt. Kødet bliver meget mørkt på grund af sojasaucen.
  • Kog resten af lagen ind og si den.
  • Kog glasnudlerne.
  • Server lagen til kødet og nudlerne og pynt med friske korianderblade.

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Kommentarer modereres