Soya sauce i verdensklasse til dit køkken

Køb markedets bedste soya/soja sauce hos YesChef. Soya er en fundamental ingrediens i det japanske køkken, anvendt både under tilberedning og som et supplement ved bordet. Der findes en mangfoldighed af soya, og vi byder på de bedste af slagsen. Soya/soja fremstilles gennem en fermenteringsproces af soyabønner kombineret med hvede, en proces der ofte strækker sig over mere end et år. Udvalget spænder fra den dybe mørke soya til den lettere lyse eller hvide soya, samt varianter tilsat en smule sødme.

Hos YesChef får du adgang til den autentiske soya direkte importeret fra Japan.

Soya Shoyu, den japanske soya et krydderi´s karakteristiske udvikling

I Japan er soya kendt som Shoyu, og den er en uundværlig del af det japanske køkken. Soyaens oprindelse kan spores tilbage til det gamle Kina og Jiang-området, hvor man opdagede, at nedsaltede fødevarer fermenterede og udviklede en markant umami-smag. Denne proces blev kaldt "Bisbio", og den minder om Miso.

Teknikken blev oprindeligt anvendt til fisk og kød, men senere også med korn og soya. I Japan blev denne teknik forfinet, hvilket førte til det produkt, vi i dag kender som Shoyu. Historiske optegnelser viser, at en blanding af salt og fermenterede soyabønner allerede i år 701 blev fremstillet på det regeringskontor, der havde ansvar for at forberede måltider til den kejserlige domstol. Dette kornbaserede Bisbio blev foretrukket, dels på grund af et buddhistisk forbud mod at spise kød og dels fordi det var let at opbevare.

En japansk munk, der havde lært at lave miso i Kina – herunder hvid, rød og deganku miso – opdagede senere en lækker væske i bunden af en miso-tank. Dette anses for at være begyndelsen til det, der senere blev kendt som Shoyu soya. I det 16. århundrede begyndte Shoyu-produktionen at skille sig ud fra miso-produktionen, og først i det 19. århundrede blev det en storindustri i byerne Noda og Chosi. Dette kan tilskrives det gunstige klima for soya-produktion og det store forbrug i Edo. Dog blev Shoyu fra Kansai-regionen, hvor byerne Osaka og Kyoto ligger, hurtigt det førende produkt. På grund af Edo-markedets smagspræferencer blev en mørk soya, kaldet Koikuchi Shoyu, udviklet og blev hurtigt den foretrukne soya blandt den japanske befolkning.

Fremstilling af Koikuchi Shoyu soya sauce

Til fremstilling af Koikuchi Shoyu soya sauce anvendes en blanding af hvede og sojabønner. Sukkeret dannes som et resultat af nedbrydningen af stivelsen i hveden, og denne nedbrydning fremmer fermenteringsprocessen og giver Shoyu soya dens karakteristiske aroma. Smagen og udseendet spillede en central rolle i udviklingen af populære retter under Edo-periodens storhedstid, som for eksempel Sushi, Soba og Unagi no Kabayaki. I Kansai-regionen blev Usukuchi, en lysere variant af Shoyu, udviklet. Efter den blev integreret i Kaiseki-køkkenet til teceremonier og i Shojin-templets mad, blev den hurtigt et essentielt krydderi i den vestlige del af Japan.

Hvordan bliver Shoyu soya sauce fremstillet

Som nævnt tidligere, begyndte Koikuchi Shoyu at blive masseproduceret i begyndelsen af det 19. århundrede, og fremstillingsmetoden har kun ændret sig en smule frem til i dag. De primære ingredienser er hvede, soyabønner og salt. Først dampes soyabønnerne sammen med ristede og knuste hvedekorn. Dernæst tilsættes svampesporerne Aspergillus Oryzae, også kaldet Kôji. Denne blanding placeres i et kammer, hvor temperatur og fugtighed reguleres, så svampen har optimale vækstbetingelser. Hele denne proces overvåges nøje i løbet af 2 til 3 dage for at sikre, at temperaturen ikke stiger for meget. Resultatet er en soja, der kaldes Shoyu Koji. For at fremstille den bedste Shoyu er det afgørende, at temperatur og fugtighed opretholdes konstant.

Det næste skridt er at tilsætte saltvand til Shoyu soya. Kort tid efter begynder enzymerne fra svampen at nedbryde ingredienserne: proteinerne omdannes til aminosyrer, og hvedens stivelse omdannes til sukker. Disse nedbrydningsprodukter er essentielle for Shoyu soyas farve og smag.

Gennem denne proces bliver den japanske soya tykkere og får en saftig konsistens. Her er det afgørende at opretholde en præcis saltkoncentration. For lav koncentration kan introducere uønskede mikroorganismer, mens for høj koncentration kan hæmme enzymaktiviteten.

Efter 1 til 2 måneder tager bryggen en rødlig tone, og gæringen begynder. På dette tidspunkt producerer mikroorganismer den dybe, karakteristiske smag, aroma og den specifikke brunlige farvetone, som Shoyu soya er kendt for. For at fremme svampens vækst bliver blandingen jævnligt omrørt for at tilføre luft. Tidligere blev dette gjort med en åreformet stang, men nu tilsættes komprimeret luft. På trods af denne moderne tilføjelse overvåges og kontrolleres processen konstant. Intet overlades til tilfældighederne. Efter adskillige måneders brygning neutraliseres mikroorganismernes aktivitet, og fermenteringsprocessen er færdig.

Til sidst pakkes bryggen ind i stof og presses langsomt over tid. Det endelige produkt er en væske kaldet nam-Shoyu. Denne væske opvarmes for at fjerne resterende svampe og gær, og for at justere dens farve, smag og aroma.

Resultatet er en lækker Shoyu soya, fyldt med umami og den karakteristiske rødlige farve.

Der findes soya/soja sauce i mange forskellige varianter

I dag findes soya/soja i mange forskellige varianter. Der er hvid soya, røget soya, sød soya, mørk soya, soya/soja med reduceret salt, glutenfri soya/soja, tamari soya, økologisk soya, teriyaki soya, samt dobbelt fermenteret soya/soja.

Oplev verdensklasse soja produkter til dit køkken

Vil du løfte dine kulinariske færdigheder til nye højder? Så er vores udvalg af soya sauce produkter i verdensklasse lige noget for dig. Fra den autentiske japanske Kikkoman-soja med sin rige smag og dybe aroma til den alsidige Lee Kum Kee-sojasauce, der passer perfekt til enhver ret, har vi alt hvad du behøver for at skabe uforglemmelig madoplevelser. Uanset om du er en erfaren kok eller bare elsker god madlavning derhjemme, så lad os hjælpe dig med at tage din gastronomi til næste niveau. Bestil nu og få det leveret direkte til døren!

Er der forskel på Tamari og Soja sauce

Tamari og sojasauce er begge væsentlige ingredienser i asiatisk madlavning, men de adskiller sig på visse områder. Tamari er en type japansk sojasauce, der ofte betragtes som mere rig og dyb i smagen end traditionel sojasauce. Den er ofte glutenfri, hvilket gør den til et udmærket valg for dem med glutenintolerance eller cøliaki, men det er altid vigtigt at tjekke etiketten for at være sikker. Traditionel sojasauce har derimod en mere markant saltsmag og bruges bredt i diverse køkkener verden over.

Valget mellem tamari og sojasauce afhænger af dine personlige smagspræferencer og den specifikke ret, du forbereder. Ønsker du en mere udtalt umamismag, eller søger du en glutenfri variant, kan tamari være det rigtige valg for dig. Er du derimod ude efter den karakteristiske saltsmag af soja, som findes i mange traditionelle asiatiske retter, kan almindelig sojasauce være det ideelle valg.

Uanset dit valg kan begge sojasaucer bruges på utallige måder i køkkenet, lige fra marinader til kød og grøntsager til at forstærke smagen af saucer og dressinger. Tag dig tid til at eksperimentere med begge for at finde den perfekte smagsprofil til dine retter!

Fndes der glutenfri soya sauce

Glutenfri sojasauce: Hold øje med mærkningen og ingredienserne for at være sikker på, at den er glutenfri. De bedste glutenfri alternativer til almindelig sojasauce er tamari sauce og kokosaminos.

Hvad er hvid soyasauce

Hvid soyasauce er en unik variant af traditionel sojasovs, som tilføjer smag og farve til dine retter. Denne sauce er lavet ved at fermentere hvide bønner i længere tid end almindelig sojasovs, hvilket giver den sin karakteristiske søde og let salte smag. Hvid soyasauce kan bruges som marinade, dip eller ingrediens i forskellige madlavningsteknikker for at tilføre dybde og kompleksitet til dine favoritretter.

Hvordan bruger man soya sauce?

Soya sauce er en vigtig ingrediens i asiatiske køkkener. Den bruges som smagsgiver og dressing til forskellige retter. Soya sauce kan være både lys og mørk, afhængigt af fermenteringsprocessen og tilsætningen af hvede eller fedt. Det er et nødvendigt element for at skabe autentiske smagsoplevelser.

Soja sauce kan være både lys & hvid og mørk

Forskellen mellem lys og mørk sojasovs:

  • Lys sojasovs er mere delikat i smagen og har en lys farve. Den er lavet af fermenteret sojabønner, hvede, vand og salt.
  • Mørk sojasovs har en kraftigere smag og en dyb brun farve. Den indeholder også fermenterede sojabønner, men uden hvede.

Hvornår skal man bruge lys sojasovs?

  • Brug den til at marinere kød eller grøntsager for at tilføre subtil umami-smag.
  • Perfekt til asiatiske retter som stir-fries eller sushi-dressing.

Hvornår skal man bruge mørk sojasovs?

  • Tilføj den til saucer, supper eller gryderetter for at give dem en rig umami-smag.
  • Ideel som dip sauce eller dressing på risretter eller nudler.

Vi tilbyder et bredt udvalg af verdensklasse-sojaprodukter i vores sortiment. Oplev forskellen med vores eksklusive udvalg af både lys og mørk sojasovs!

Soya sauce produkter i verdensklasse

Oplev nogle af de bedste soja produkter i verden. Vores udvalg af soya saucer og marinader leverer en intens smag, der løfter enhver ret til nye højder. Uanset om du er på udkig efter traditionel japansk soya sauce eller spændende varianter med forskellige smagsnuancer, har vi det perfekte produkt til dig. Gør dit madlavningseventyr ekstraordinært med vores verdensklasse soja produkter.

Vær kreativ i køkkenet med vores eksklusive udvalg af soja sauce og marinader i verdensklasse. Fra den rige umami-smag af traditionel japansk soyasauce til de pikante og aromatiske varianter, vil vores produkter give dine retter et unikt twist. Tilføj intensitet og dybde til dine favoritretter ved hjælp af vores premium sojayuzu-marineringssovs eller prøv vores søde teriyaki-sauce for at skabe en lækker glasur på grillet kød eller grøntsager. Opdag den ultimative oplevelse inden for sojaprodukter hos os - din kilde til verdensklasse smag.

Soya saucer og marinader

Forskellige varianter af sojasauce tilbydes, så du kan finde den perfekte smag til dine retter. Vores udvalg omfatter både traditionelle og eksotiske varianter for at give dig enestående kulinariske oplevelser.

Vores sojasaucer er lavet af naturlige og økologiske ingredienser, der sikrer høj kvalitet og autentisk smag i hver dråbe. Vi værner om din sundhed og miljøet ved at tilbyde produkter uden tilsætningsstoffer eller kunstige farvestoffer.

Opdag vores unikke smagsoplevelser med vores udvalg af sojasaucer – fra mildt aromatisk til dybt krydret – der vil løfte dine måltider til nye højder.

  • Forskellige varianter at vælge imellem
  • Naturlige og økologiske ingredienser
  • Unikke smagsoplevelser