Ponzu er en essentiel del af det japanske køkken. Ponzu bruges først og fremmest som sauce eller dyppelse, men kan også bruges som en fond. Vi har et stort ud valg af ponzu, men hvis du ønsker selv at give dig i kast med at lave den, så har du en opskrift her. 

 

Ingredienser:

1 ¼ dl soya sauce, fx vores hvide soya eller mørke soja med reduceret salt.

1 ¼ dl citrus juice, fx fra vores vilde yuzu juice, eller blandingen 6/8 citronsaft og 2/8 appelsinjuice.

1 citron, saften herfra 

2 spisesker mirin, fx vores Mirin Mikawa

1 ¼ dl katsuobushi, fx vores katsuobushi. Du kan også undlade dette og holde den vegetarisk

20 gram kombu tang, fx vores kombu tang.

 

Sådan gør du:

 

  • Bland ingredienserne sammen i et steriliseret glas
  • Sæt det i køleskabet og lad det trække minimum natten over (Du kan lade det række i op til en uge)
  • Nu kan du si saucen og anvende den til sushi eller i dine retter som et syrerelement, der også giver noget umami.

OBS: Du kan gemme din ponzu i op til en måned i en steril beholder.

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar