Dashi vil mange sige, er selve basen for det japanske køkken. Det er en fond lavet på blandt andet Bonito, som er tørret tun og på kombu tang. Vi har både kvalitetsdashi kvalitets dashi og sågar en vegansk dashi , som fejer de fleste fonder af banen. Hvis du gerne selv vil gå i gang med produktion af dashi, så har vi også svaret til dig. Så her er en opskrift, så du kan lave din egen hjemmelavede dashi.

 

Ingredienser

2 liter vand

40 gram kombu tang, fx vores vilde Hidaka kombu

30 gram katsuobushi flager, fx vores fantastiske katsuobushi flager

20 gram tørrede svampe, kan fx være shitake eller trompetsvampe

 

Sådan gør du: 

  • Bland ingredienserne sammen og lad det trække i nogle timer. Gerne 12 timer, men minimum 2 timer
  • Varm væsken op til maksimum 80 grader. En del af aromaerne bliver ødelagt, hvis det koger
  • Tag den af varmen og lad den trække i 10 minutter
  • Når fonden anvendes, kan du salte den med fx vores hvide soya og andre smagsingredienser

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar