”Misois???” tænker du måske. Men misois smager FANTASTISK og er hyppigt brugt i Japan. Vi laver både en udgave med mælkeprodukter og en vegansk udgave. For miso kan både give smag, men i vegansk is giver den også en cremet konsistens. Vi har et stort udvalg af miso, som du kan prøve af i is. Skal du lave en almindelig miso is, så anbefaler vi vores land miso, som er af højeste kvalitet og giver en delikat smag af miso og cremer isen. Vil du derimod prøve miso med smag, så har vi to, vi vil anbefale. Den første er vores hvide miso med kakao, som gør din is til den mest fantastiske chokolade is. Den anden er vores hvide miso med vanilje, som indeholder 5 vaniljestænger i de 500 gram, som du køber. Det giver en unik smag af vanilje.

Hvis du ikke har en ismaskine, så har vi en af markedets bedste ismaskiner.

 

Ingredienser

 

490 ml fløde

370 ml sødmælk

2 spisesker miso, fx vores land miso, hvide miso med kakao eller hvide miso med vanilje

160 gram rørsukker

5 æggeblommer

½ spiseske vanilje ekstrakt (ikke nødvendig med vanilje miso)

 

Sådan gør du: 

 

  • Varm mælk og fløde i en gryde. Fjern gryden fra varmen, når den begynder at simre
  • Put miso i en si, sænk den ned i fløden og bland misoen langsomt i
  • I en anden skål piskes æggeblommer og sukker til massen er tyk
  • Hæld mælke-fløden langsomt over de piskede æg, imens du konstant pisker
  • Hæld massen tilbage i gryden og varm massen langsomt op. Den må endelig ikke koge, men skal være mellem 60 og 70 grader. Fjern den fra bluset
  • Lad massen køle helt ned og tilføj så vanilje
  • Sæt det på køl i minimum 4 timer
  • Kør nu massen på din ismaskine og så er du færdig

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar