Hvad er miso?

Hvad er miso?
Miso er en afgørende ingrediens i det japanske køkken. Det har en stor anvendelighed og giver en utrolig dybde til dine retter. Miso kan både bruges i det salte og det søde køkken og det giver en fantastisk umami! Men hvad er miso? Det vil vi forklare her.   Misoens...

Hvad er forskellen mellem mørk og lys soya/soja?

Hvad er forskellen mellem mørk og lys soya/soja?
Vi får ofte spørgsmålet: Hvad er forskellen mellem lys og mørk soja/soya?Svaret er som udgangspunkt simpelt. Den hvide soja er lavet med langt større andel hvede end den klassiske mørke, der har en større andel sojabønner. Så skulle man måske tro, at den lyse soja er dårligere, men sådan er...

Miso is

Miso is
”Miso is???” tænker du måske. Men miso is smager FANTASTISK og er hyppigt brugt i Japan. Vi laver både en udgave med mælkeprodukter og en vegansk udgave. For miso kan både give smag, men i vegansk is giver den også en cremet konsistens. Vi har et stort udvalg af miso,...

Opskrift på Misomarinade

At marinere fisk, kød og grøntsager i miso er noget af det bedste og det er hyppigt brugt i Japan. Denne opskrift er til misomarineret laks, som vil gøre de fleste lykkelige.   Ingredienser (til 4 serveringer)   400 gram laks *6 spisesker miso, fx vores land miso *2 spisesker...

Opskrift på misosuppe

Misosuppe er en meget delikat spise, som er brugt i hele Japan. Det vigtigste for at lave en god misosuppe er selvfølgelig en kvalitets miso. Miso gør suppen mere cremet og giver den en helt særlig smag. Derfor kan du med fordel prøve vores forskellige varianter og se hvilken en,...

Opskrift på Ponzu

Ponzu er en essentiel del af det japanske køkken. Ponzu bruges først og fremmest som sauce eller dyppelse, men kan også bruges som en fond. Vi har et stort ud valg af ponzu, men hvis du ønsker selv at give dig i kast med at lave den, så har du...

Opskrift på Dashi

Dashi vil mange sige, er selve basen for det japanske køkken. Det er en fond lavet på blandt andet Bonito, som er tørret tun og på kombu tang. Vi har både kvalitetsdashi kvalitets dashi og sågar en vegansk dashi , som fejer de fleste fonder af banen. Hvis du gerne...

Henrik Jyrk - Opskrifter

Henrik er en af Danmarks absolut bedste kokke. Han har arbejdet på flere Michelinrestauranter i hele verdenen bl.a. Atelier Crenn i Californien, hvor han var køkkenchef. Han har også vundet den prestigefyldte kokkekonkurrence Sol over Gudhjem hele to gange. Senest har Jyrk haft den anmelderroste restaurant IBU i København, som...

Suriya Jyrk - Opskrifter

Suriya Jyrk blev oprindeligt kendt for at være den ene halvdel af det danske kæmpehit Soap. De færreste ved måske, at Suriya også har et kæmpe talent i køkkenet. Det har Suriya nu valgt at gøre noget ved, og har sammen med sin mand, stjernekokken Henrik Jyrk, åbnet Mak-Cik ved...